AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 19.3.2016

Korkeakunnas iloitsi mestaruudesta: "Antaa uskoa"

Korkeakunnas iloitsi mestaruudesta: "Antaa uskoa"

Toke iloitsi vahvasta esityksestä ja voitosta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti vei seurahistorian kolmannen Liigacupin mestaruuden kaadettuaan lauantaisessa finaalissa SJK:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli iloisella päällä voiton jälkeen. Taktiikka puri täydellisesti.

- Hieno peli! Meillä oli selkeä sotasuunnitelma. Kurinalaisin esitys tähän mennessä ja ottelussa oli paljon hyvää. Maltettiin puolustaa ja saatiin ylempänäkin riistoja, puolustaminen oli monipuolista. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla oli hyviä nopeita suunnanmuutoksia, joista saatiin useampi läheltä piti tilanne. Parasta moneen muuhun talven peliin verrattuna, että myöskin hitaammalla rytmillä pystyttiin pitämään palloa, Korkeakunnas iloitsi FC Lahden verkkosivujen mukaan.

- Olen ilahtunut siitä, että nuori joukkue pysyi tänään hyvin suunnitelmassa, mitä oli harjoiteltu. Antoi uskoa siihen, että tehdään mitä sovitaan ja se tuottaa silloin tulosta.

Yksi ottelun ehdottomia onnistujia oli Bonilha, joka on parantanut otteitaan päivä päivältä.

- Tietysti hänen kanssaan on käyty asioita läpi. Hän oli erinomainen nyt. Viikolla aiemmin päätettiin kokeilla 4-4-2 systeemissä laitalinkkinä. Pystyi pitämään palloa ja teki kurinalaisesti hommia kumpaankin suuntaan. Muutama todella hyvä läpisyöttöyritys, mitä meiltä on vähän puuttunut. Potentiaalia on ollut koko ajan nähtävillä. Ei se niin helppoa ole tulla erilaisesta kulttuurista. Hyvällä tiellä. Perusfyysisiltä ominaisuuksiltaan ja taidoiltaan pärjää tässä sarjassa, Korkeakunnas kehuu.

Koko muu joukkuekin oli täynnä onnistujia, mutta muutamia poimintoja pääluotsi pystyi tekemään.

- Kärkipari (Drilon Shala & Jasse Tuominen) teki hartiavoimin töitä. Shala pelasi eri paikassa missä on tottunut pelaamaan ja oli vaarallinen. Isot topparit ovat ihmeissään, kun on liikkuva kärkipari. (Santeri) Hostikka pelasi omilla vahvuuksillaan. (Mikko) Kuningas ja (Aleksi) Paananen, vastassa todella kova keskikenttä Suomen oloissa, mutta ei suurempaa hätää. Topparipari täyttä rautaa ja maalivahti (Tomi Maanoja) otti rankkareita kiinni, mitä moni muu ei ota, "Toke" suitsuttaa.

Vahvoja otteitaan jatkanut Boris Tatar jouduttiin vaihtamaan kentältä tunnin pelin jälkeen.

- Hänellä on rasitusvamma nilkassa, mutta ei mistään vakavammasta kyse, Korkeakunnas selventää.

Lisää uutisia