vko.07 // 20.2.2016

​VPS kaatoi PS Kemin (VPS-PS Kemi 2-0)

VPS päätti Liigacupin voitokkaasti, kun PS Kemi kaatui lauantaina Fennia Arenalla maalein 2-0 (0-0).

Ottelun ratkaisu syntyi viimeisen 20-minuuttisen alkaessa, kun VPS:n vaihtomiehet Jerry Voutilainen ja Samu Alanko osuivat vain parin minuutin välein.

Vepsu aloitti pelin pirteästi, mutta sitten peli tasaantui. VPS piti palloa, mutta Kemi puolusti hyvin ja tiiviisti ja rakenteli ehkä jopa avausjaksolla aavistuksen paremmat maalipaikat.

Kumpikaan ei kuitenkaan päässyt aivan vaarallisimmille tonteille. Kemin kärjessä Sasa Jovovic ja Billy Ions aiheuttivat fyysisyydellään ajoittain päänvaivaa VPS-puolustukselle ja ensiksi mainittu ampui pallon kerran tolppaankin. Myös Vepsun Ville Koskimaa kolisutteli kulman jälkitilanteesta ylärimaa Kemin päädyssä.

Toisella jaksolla VPS otti pelivälineen tyystin haltuunsa ja hallitsi peliä selvemmin. Se sai lopulta palkintonsa, kun pelikellossa oli 71 minuuttia. Paria minuuttia aiemmin kentälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella viilettäneen Jerry Voutilaisen painava laukaus kahdestakymmenestä metristä upposi ohi Kemi-vahti Jusa Impiön.

Seuraavan osuman iski vain kaksi minuuttia myöhemmin nuori VPS-kasvatti Samu Alanko, joka puski Jesper Engströmin keskityksen verkkoon upean hyökkäyksen päätteeksi.

Ottelun lopussa PS Kemi sai vielä hyvin paineen vaasalaisten päätyyn, mutta ei onnistunut murtautumaan tiiviin VPS-puolustuksen sisään kunnon maalipaikoille.