FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.07 // 20.2.2016

​Ilves nousi voittoon KuPSista (Ilves-KuPS 2-1)

​Ilves nousi voittoon KuPSista (Ilves-KuPS 2-1)

Ilves päätti Liigacupin voittoon noustuaan takaa-ajoasemasta lauantaina kotonaan KuPSia vastaan.

KuPS meni johtoon juuri ennen taukoa Juha Hakolan maalilla. Ilveksen Mika Lahtinen iski kuitenkin viidessä minuutissa kahdesti toisella puoliajalla ja pisteet jäivät Tampereelle.

Ottelu käynnistyi tasaisesti ja molemmissa päissä nähtiin heti puolivaarallinen maalipaikanpoikanen. Ensin Ilves hyökkäsi vasemmalta, kun yksi ottelun hahmoista, senegalilaiskeskikenttäpelaaja Emile Paul Tendengin, keskitti juonikkaasti maalille, mutta pallo meni kuitenkin maalinedusruuhkan läpi ainoastaan maalipotkuksi. Pari minuuttia myöhemmin kuopiolaisten paras, keskikenttäpelaaja Juha Hakola, laukoi kaukaa, mutta Ilves-molari Mika Hilander nyrkkeili onnistuneesti.

Ilves sai luotua erinomaisen maalipaikan 11. minuutilla. Ghanalaistestimies Latif Mohammed rymisteli vasemmalta ja keskitti kovaa maalille, mutta Ilveksen harmiksi hyökkääjä Lada Lahtinen ei aivan yltänyt ohjaamaan palloa. Yleisö vaati voimakkain äänensävyin tilanteesta rankkaria, sillä Lahtinen jäi tilanteessa KuPS-puolustuksen jyräämäksi.

Sitten 26. minuutilla Ilves oli enemmän kuin lähellä siirtyä johtoon, mutta vakuuttavan ottelun pelannut kuopiolaisvieraiden itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl esitti käsittämättömän tyylikkään kaksoistorjunnan. Tendeng laukoi ensin boxin takaa ja Kreidl torjui. Jatkotilanteesta Lauri Ala-Myllymäki puolestaan pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia, mutta Kreidl sai taas jostain kätensä eteen.

Ottelu keskeytyi lähes vartin ajaksi 28. minuutilla, kun KuPS-puolustaja Hamed Coulibaly loukkasi pahasti jalkansa harmittoman näköisessä tilanteessa. Pirkkahallin yleisö seurasi tilannessa hiirenhiljaa. Tuskainen Coulibaly lähti lopulta ambulanssilla sairaalaan. Harmittava juttu.

Ottelussa tuli iso suvantovaihe Coulibalyn loukkaantumisen jälkeen, mutta hiljalleen alettiin taas taistella puolin ja toisin. Avausjakson lisäajalla sitten tapahtui. Ensin Ilveksen toppari Tatu Miettunen puski pallon yläriman kautta yli ja kotiyleisö joutui huokailemaan. Ja juuri ennen taukovihellystä KuPS pääsi vielä vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Saku Savolainen oli totaalisessa avopaikassa, mutta Hilander torjui loistavasti pallon kulmaksi. Kulman jatkotilanteesta KuPSin Hakola laukoi kaukaa pallon maaliin ja 0-1 siihen. Samantien mentiin tauolle.

Toisen jakson teema oli selkeä: Ilves hallitsi voimakkaasti ja KuPS keskittyi joukkuepuolustamiseen. Kesken Ilves-painostuksen pääsi KuPS aina silloin tällöin suorittamaan nopean vastahyökkäyksen. Yksi vastahyökkäys johtikin tunnin kohdalla vaaralliseen vaparipaikkaan 25 metristä, mutta Hakolan laukaus osui ensin muuriin ja jatkolaukaus Hilanderin syliin.

65. minuutilla nähtiin vihdoinkin Ilveksen tasoitusmaali! Mohammed keskitti vasemmalta kovaa ja kauniisti maalinedustalle, missä Lada Lahtinen ohjasi pallon tyhjiin, 1-1! Kotiyleisö antoi kovaääniset suosionosoitukset.

Ja muutama minuutti myöhemmin kolahti taas. Nyt vuorostaan iloisella liikkeellä läpi matsin heilunut Mikael Soisalo rynnisti oikealta laidalta ja syötti kovaa maalille, missä Lahtinen oli taas jalkoineen välissä – pallo tyhjiin ja 2-1-voittomaali!

Ilves sai kahdesta maalistaan valtavasti virtaa ja joukkue vyörytti hyökkäyksiään laajalta rintamalta. Kolmaskin maali oli todella lähellä 77. minuutilla, mutta KuPS-maalivahti Kreidl esitti jälleen kerran upean torjunnan. KuPS ei saanut missään vaiheessa takaa-ajovaihdetta päälle ja näin Ilvekselle lopulta ansaittu 2-1-kotivoitto.

Lisää uutisia