AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 12.2.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-HJK

Ennakko: PK-35 Vantaa-HJK

PK-35 Vantaan pelit Liigacupissa jatkuvat lauantaina, kun se isännöi HJK:ta Myyrmäessä. Kumpikin joukkue pelaa edelleen pääsystä Liigacupin loppuotteluun, mutta lisäksi viikonloppuna on jaossa pääkaupunkiseudun talviherruus. Ottelu pelataan Myyrmäki-hallissa lauantaina 13.2. kello 15.00 alkaen.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet Liigacupissa kolme ottelua ja keränneet niistä viisi pistettä. PK-35 Vantaa on päätynyt pistejakoon FC Interin ja FC Lahden kanssa. Paikallisvastustaja HIFK:ta vastaan maalihanat aukesivat, sillä PK-35 Vantaa haki Helsingistä selvänumeroisen 0-3-vierasvoiton. Punamustien tehokkain maalintekijä Liigacupissa on ollut kahdesti HIFK:n verkkoon osunut Lucas Kaufmann.

Helsinkiläiset sen sijaan ovat pelanneet kaikki kolme Liigacupin otteluaan kotikentällään. Avausottelussaan HJK kaatoi IFK Mariehamnin lukemin 1-0, mutta sen jälkeen joukkue on pelannut kaksi tasapeliä. Tiistaina HJK ja HIFK päätyivät paikallisottelussa maalirikkaaseen 3-3-tasapeliin. HJK:n paras maalintekijä on ollut kaksi maalia viimeistellyt puolustaja Taye Taiwo.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Suomen Cupin kuudennella kierroksella. Tuolloin Ykkösessä pelannut PK-35 Vantaa piinasi helsinkiläisiä peräti 120 minuuttia, sillä HJK vei ottelun nimiinsä vasta jatko-ottelun jälkeen lukemin 1-2. HJK:n maaleista vastasivat tuolloin Lucas Lingman ja Mike Havenaar. Ottelun jatko-otteluun venyttäneen tasoituksen iski erikoistilanteesta Punamustien Kosta Manev.

Punamustien kokoonpanotilanne on HJK-ottelun alla hyvä, sillä joukkueella ei ole loukkaantumishuolia. Myös FC Lahti –ottelun sivusta seurannut Kaufmann on jälleen pelikunnossa. Mahdollisten testipelaajien peluuttamisesta ei ole vielä tehty päätöstä.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi lähtee luottavaisin mielin lauantain HJK-otteluun. Hänen mukaansa Suomen menestyneimmän jalkapalloseuran kohtaaminen on Punamustille hyvä haaste.

-Olemme nousijajoukkue, joten jokainen peli on meille uusi haaste. Jokainen peli on aina erilainen, mutta etenkin paikallisottelut ovat erityisiä pelejä. Jo HIFK-pelissä huomasi, että pelaajilla oli ennen peliä vähän erilainen lataus, Kuqi toteaa PK-35 Vantaan verkkosivuilla.

-Klubi on aina Klubi. Jokaisen pelaajan ajattelu muuttuu vähän, kun pelataan heitä vastaan. Uskon, että siitä tulee hyvä peli. Se on meille hyvä testi, Kuqi huomauttaa.

- Totta kai Stadin derbyn tyyliset pelit, joissa yleisö on täynnä ja fanit pitää koko ajan kovaa meteliä yllä ovat hienoja. Pelaajana toivoo, että jokaisessa pelissä olisi mahdollisimman paljon yleisöä. Henkilökohtaisesti jokainen peli sytyttää kyllä pelaamaan, oli sitten vastassa kuka tahansa, kertoo puolestaan HJK:n laitahyökkääjä Nikolai Alho seuransa verkkosivuilla.

Lauantain ottelun jälkeen Klubilla on Liigacupissa jäljellä vielä yksi ottelu. Ensi torstaina HJK matkustaa Turkuun, jossa vastassa on FC Inter. Liigacupin alkulohkojen voittajat kohtaavat maaliskuussa kilpailun finaalissa. Kimurantissa B-lohkossa lohkovoittoon on vielä mahdollisuudet useammalla seuralla ja lohkovoiton kannalta lauantain ottelu onkin tärkeä molemmille joukkueille.




Lisää uutisia