FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.05 // 7.2.2016

​KuPS-lupaus tutustumaan Crystal Palaceen

​KuPS-lupaus tutustumaan Crystal Palaceen

KuPSin edustusjoukkueen harjoitusrinkiin nostettu puolustaja Sharp Räsänen ja valmentaja Mika Lähderinne matkustavat Savon Sanomien sunnuntaina viikoksi tutustumaan Valioliigaseura Crystal Palacen toimintaan.

Kaksikon matka Englantiin kulkee KuPS ry:n lähettämänä.

– Saimme Saastamoisen säätiöltä avustusta ja tämä Osmo P. Karttunen -stipendi mahdollistaa uudenlaisen avauksen, KuPS ry:n hallituksen jäsen Ilja Venäläinen kertoo Savon Sanomille.

– Tähän yhteyteen Sharp on valikoitunut ainoastaan pelitaitojensa ja sopivan ikänsä ansiosta. Halusimme tarjota näyttö- ja kokemusmatkan maajoukkuetasoiselle noin 16-vuotiaalle pelaajalle, Venäläinen taustoittaa.

Puolentoista viikon kuluttua 17 vuotta täyttävä Räsänen on pelannut viisi alle 17-vuotiaiden maaottelua. KuPSin edustusjoukkueessa hän on pelannut joulukuun harjoitusottelussa JJK:ta vastaan ja torstaina Liigacupin pelissä RoPSin vieraana Oulussa.

Valmentaja Lähderinne lähtee reissulle alaikäisen Räsäsen saattajaksi, mutta myös hakemaan kokemuksia ja oppia.

– Sharpin ehdoilla mennään ja toivon hänelle laadukkaita treenejä kovassa seurassa, Lähderinne sanoo

– Itselleni toivon pitkiä päiviä. Aion seurata mahdollisimman paljon eri ikäryhmien harjoituksia, tutustua Palacen toimintakulttuuriin ja päästä vaihtamaan ajatuksia paikallisten toimijoiden kanssa, hän jatkaa.

Räsäsen on tarkoitus harjoitella Crystal Palacen alle 18-vuotiaiden akatemiajoukkueen mukana.

Lisää uutisia