AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 6.2.2016

SJK kärsi niukan tappion Norjassa

SJK kärsi niukan tappion Norjassa

SJK taipui Aalesundille niukasti. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kohtasi lauantaina Norjan pääsarjassa pelaavan Aalesunds FK:n kärsien niukan 1-2-tappion.

Ottelu tarjosi hyvää vauhtia ja palveli harjoitusotteluna erinomaisesti. Ensimmäinen puoliaika tarjosi myös maaleja, mutta toisella puoliajallla SJK ei selkeästä hallinnastaan huolimatta saanut lisäosumia ja siten norjalaiset isännät korjasivat voiton kotiin. Alexei Eremenko teki SJK-paidassa debyyttinsä ja testipelaajana kentälle kirmasi TPS:n viime kauden kapteeni Matej Hradecky. Myös Tarmo Kinkin maali oli miehelle ensimmäinen uudessa seurassaan. Aalesundia edustaa normaalisti Seinäjoella syntynyt ja peliuransa aloittanut Tero Mäntylä, jota ei kuitenkaan loukkaantumisen vuoksi kentällä nähty.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäisen viiden minuutin aikana nähtiin jo tilanteet molemmissa päissä. Ensin SJK sai vapaapotkun oikealta laidalta ja Tarmo Kinkin keskitys nyrkkeiltiin maalivahdin toimesta ulos alueelta. Toisessa päässä Aalesundin hyökkääjä pelattiin keskeltä läpi, mutta veto suuntaui yli maalin.

Ensimmäinen maali syntyi kun läpi ottelun vaaratilanteita luonut brasilialaispelaaja Marlinho pääsi ampumaan rangaistuspilkun kohdilta kovaa taka-alakulmaan. Mihkel Aksalu oli maalissaan voimaton.

SJK:n vastaus tuli kuitenkin heti parin minuutin jälkeen, kun Kink laukaisi kovaa rangaistusalueen ulkopuolelta ja pallo pomppasi maalivahdin torjunnan kautta sisään. Maali oli Kinkin ensimmäinen SJK-paidassa. Kink pääsi kokeilemaan samalla tapaa vain hetkeä myöhemmin, mutta tällä kertaa maalivahti torjui pallon.

Kun puolisen tuntia oli pelattu, pääsi vikkelä Marlinho jälleen läpi oikealta laidalta ja keskitti pallon maalin eteen. Siellä pallon jatkoi suoraan alakulmaan Orry Larsen. Pallo meni harmittavasti Aksalun kainalon alta sisään.

Ensimmäisen puoliajan loppua hallitsi hienokseltaan isäntäjoukkue ja tauolle mentiin heidän johtaessa maalilla.

Toisella puoliajalla ei maaleja enää nähty, mutta SJK laittoi viimeistään tunnin pelin jälkeen melkoisen painostuksen päälle ja lisämaalia haettiin vimmatusti. Pallohallinnassa SJK:ta auttoi vaihdosta kentälle tullut Alexei Eremenko. Eremenko esittikin tukun komeita syöttöjä, joihin ei vain löytynyt tällä kertaa päättäjää.

Aalesunds FK - SJK 2-1 (2-1)
1-0 16 min Marlinho
1-1 20 min Tarmo Kink
2-1 29 min Orry Larsen

SJK: Mihkel Aksalu MV, Teemu Penninkangas, Henri Aalto, Jarkko Hurme, Timo Tahvanainen, Mehmet Hetemaj (80' Jussi Vasara), Johannes Laaksonen (65' Jesse Sarajärvi), Wayne Brown (45' Matej Hradecky), Tarmo Kink, Youness Rahimi (65' Alexei Eremenko) ja Toni Lehtinen (45' Ariel Tuco Ngueukam)

Lisää uutisia