AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 5.2.2016

Select teki Veikkausliigalle uuden pallon

Select teki Veikkausliigalle uuden pallon

Select Elite on Veikkausliigan pelipallo kaudella 2016. (Kuva: Risto Oksanen)

Selectin täysin uudenlainen Elite-pallo otetaan käyttöön ensimmäisenä Veikkausliigassa.

Kaudella 2016 Veikkausliigaa pelataan Selectin uudella Elite-pallolla. Kyseessä on Selectin ensimmäinen synteettinen pallo ja Veikkausliiga on ensimmäinen liiga, jossa pallo otetaan käyttöön.

Elite on kevyempi käsitellä kuin Selectin käsin ommellut pallomallit. Pallo tottelee tarkasti taitavaa käsittelijää ja se kestää hyvin kosteutta. Golfpallosta tuttu kuoppainen pintakuviointi tuo pallon liikerataan nostetta ja vakautta.

Select Elitellä on FIFA:n korkein hyväksyntä, mikä tarkoittaa että pallo on käytettävissä kaikista korkeimman tason huippuotteluissa.

- Elite on nuorin jäsen Pro Series -pallosarjassamme, joka on tarkoitettu huipputason ammattilaisjalkapalloon. Se, että Veikkausliiga on valinnut Select Eliten pelipalloksi, on merkittävä tunnustus innovatiiviselle kehitystyöllemme ja korkeille laatuvaatimuksillemme, kommentoi Selectin toimitusjohtaja Peter Knap.

- Olemme ylpeitä yhteistyöstämme Selectin kanssa ja on aivan mahtava juttu, että saamme tämän täysin uudenlaisen pallomallin käyttöön ensimmäisenä, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa toteaa.

Myös Jalkapallon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Pekka Sihvola on tutustunut uuteen palloon.

- Hyvältä vaikuttaa. Vasta parit treenit on takana, mutta ensivaikutelma on oikein hyvä. Select on perinteisesti ollut maalivahdille vähän helpompi pallo lukea ja siksi maalivahtien mieleen, mutta tämä uusi synteettinen pallo on kevyempi. Minulle se tietysti hyökkääjänä sopii, naurahtaa HIFK:ssa pelaava Sihvola.

- Pintamateriaali vaikuttaa hyvältä ja koko on sopiva. Vielä ei ole treenattu kostealla kelillä kun olemme olleet hallissa. Mielenkiintoista nähdä miten pallo käyttäytyy kostealla kentällä.

- Ylipäänsä yhteinen pelipallo on loistava juttu meidän pelaajien kannalta, Sihvola päättää.

Lisää uutisia