AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 5.2.2016

Korkeakunnas: "Rohkaiseva esitys"

Korkeakunnas: "Rohkaiseva esitys"

"Toke" oli tyytyväinen pelilliseen antiin HJK-ottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kohtasi perjantaina HJK:n vieraskentällä Liigacupin merkeissä ja tasasi pisteet vauhdikkaan kamppailun jälkeen lukemin 1-1.

Kuhnurit siirtyi Kalle Multasen osumalla ensimmäisellä puoliajalla johtoon ja pitivät pelin komentoa yllä noin tunnin verran. Lahtelaisten peli herpaantui kuitenkin useiden pelaajavaihtojen myötä ja HJK vei ottelun loppua selvästi. Lopussa syntynyttä tasoitusmaalia ei voi sen takia pitää suurena vääryytenä.

Näin ottelun kulun näki myös Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

- Varmaan vaihdot sekoitti peliä ja kyseessä oli kolmas peli viikkoon. Joillekin pelaajille on tullut aika paljon kuormitusta. Ote kirposi lopussa, eikä pystytty pitämään palloa. Luovuttiin pallosta liian helposti. Toisaalta ymmärtää, oltiin väsyneitä ja sekalainen kokoonpano loppua kohden, Korkeakunnas mietti Kuhnureiden verkkosivuilla.

- Kaiken kaikkiaan tämä oli rohkaiseva esitys, jopa seitsemänkymmentä minuuttia hyvää tekemistä. Koko ajan parannetaan. Nyt pystyttiin pelaamaan keskustan kautta. Varsinkin Jasse (Tuominen) ja Kalle (Multanen), näyttivät ensimmäistä kertaa siltä, että takana rupeaa olemaan kokemuksia yhdessä pelaamisesta. Paljon mukaan otettavaa, helppo rakentaa ensi viikon harjoittelua sen mukaan, mitä pitää parantaa. Paras peli pelillisesti tähän mennessä, Korkeakunnas jatkaa.

Kuhnureiden kokoonpanossa nähtiin useita hyvin nuoria miehiä - muun muassa -98 syntyneet Fareed Sadat ja Paavo Ahola sekä -99 syntynyt Paavo Voutilainen.

- Se on kuin rahaa pankkiin laittaisi, kun nuoret miehet saa itseluottamusta pärjätessään HJK:n vieraana. Lisää uskoa yhteiseen tekemiseen ja omiin kykyihin, Korkeakunnas tietää.

Multasen iskemä maali oli hänen ensimmäinen Liigacupissa ja muutenkin ykkösen kahden edellisen kauden maalikuninkaan pelaaminen oli parasta tähän mennessä.

- Nyt oli Kallelta paras peli kaiken kaikkiaan. Pysyi keskisektorilla, pudotteli ihan hyvin ja juoksi maalintekoon. Tuon tyyppistä pelaamista me häneltä odotammekin. Hän elää maaleista. Oli tyytyväinen mies kopissa, iso maali varmasti Kallelle. Hän pelasi hyvin erilaista jalkapalloa viime vuonna. Oikein lupauksia herättävä esitys, "Toke" kehuu.

Lisää uutisia