AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 5.2.2016

HJK:lle kova paluumuuttaja

HJK:lle kova paluumuuttaja

Anthony Annan pelasi Klubissa kaudella 2014. (Kuva: Juha Tamminen)

Kaudella 2014 HJK:ta edustanut ghanalainen keskikenttäpelaaja Anthony Annan palaa Klubiin.

HJK:n verkkosivujen mukaan seura ja Annan ovat solmineet kolmivuotisen sopimuksen, joka on voimassa aina kauden 2018 loppuun saakka.

Edellisellä Suomen visiitillään Annanin otteet pelikentillä keräsivät suitsutusta niin HJK-kannattajilta kuin eri medioilta. Ghanalaista on laajasti pidetty yhtenä Veikkausliigan kautta aikain parhaimpana pelaajana.

Keskikentän keskustan väsymätön raataja on pelannut uransa aikana useissa kivikovissa joukkueissa. Ghanan maajoukkueessa mies oli tärkeässä roolissa muun muassa Afrikan mestaruuskisojen 2010 hopeajoukkueessa ja samana vuonna aina MM-kilpailujen puolivälieriin asti edenneessä ryhmässä.

Seurajoukkuetasolla Annan on edustanut muun muassa norjalaisia Rosenborgia ja Stabækia, sekä saksalaista Schalke 04:ää. Viime kaudella Annan pelasi Norjan pääsarjaa Stabækin riveissä.

HJK:ta Annan edusti kaudella 2014 Klubin selviydyttyä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Syyskuun alussa Klubin riveihin siirtynyt ghanalainen pelasi HJK-paidassa Veikkausliigassa seitsemän ottelua. Eurooppa-liigassa Annan esiintyi Klubin paidassa viidessä ottelussa.

-Anthonystä jäi meille erittäin hyvä kuva hänen edellisellä HJK-visiitillään. Hän oli todella tärkeä lenkki Eurooppa-liigan peleissä ja niissä Veikkausliigan otteluissa mitkä ehti pelata. Anthony on täsmäpelaaja meidän keskikentän keskustaan. Hän on hyvin pallovarma pelintekijä, joka rytmittää pelin avausta hyvin. Puolustussuuntaan "Pablo" hallitsee oman pelitilansa ja suojaa hyvin keskuspuolustajia. Hän ennakoi pelitilanteita oikea-aikaisesti ja on vahva kaksinkamppailuissa sekä maassa että ilmassa. Kaiken kaikkiaan hän on erittäin tervetullut vahvistus HJK:n joukkueeseen, sanoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo Klubin sivuilla.

Lisää uutisia