AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 4.2.2016

​Lopettamispäätös lähensi IFK Mariehamnin Lyyskejä

​Lopettamispäätös lähensi IFK Mariehamnin Lyyskejä

IFK Mariehamnin kapteeni Jani Lyyski on lähentynyt isänsä Pekka Lyyskin kanssa talven aikana. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin kapteeni Jani Lyyski on nykyään läheisempi valmentajana viime kauteen lopettaneen isänsä Pekan kanssa.

IFK Mariehamnin pitkäaikainen päävalmentaja Pekka Lyyski, 62, lopetti "Grönvittin" käskyttämisen viime kauteen. Lyyski oli käskyttänyt joukkuetta vuodesta 2002 lähtien.

Pekan 32-vuotiaalle pojalle Jani Lyyskille muutos oli aluksi iso, kun isä ei enää ollutkaan harjoituksissa neuvomassa. Jälkeenpäin asiasta on löytynyt positiivisiakin puolia.

– Aluksi se oli vähän outoa, mutta nyt minusta tuntuu siltä, että isä on nuorentunut viisi vuotta vain parissa kuukaudessa. Sen näkee ilmeestäkin, että hän on todella rentoutunut ja olen todella onnellinen siitä. Nyt sen näkee, että se (lopettaminen) oli oikea päätös, Jani Lyyski sanoi Ilta-Sanomille.

– Hän oli niin kauan valmentajani, että sinä aikana roolitus tuli selväksi. Nyt syömme enemmän esimerkiksi illallista yhdessä ja puhumme muustakin kuin jalkapallosta. Totta kai siitäkin tulee puhuttua, IFK-kippari virnisti.

Vaikka päävalmentaja vaihtui, IFK:n meno harjoituksissa on pysynyt kohtuullisen samana. Seura nimesi marraskuussa päävalmentajan tehtävään poikkeuksellisesti kaksi henkilöä: viime kausien ajan Lyyskin apulaisena toimineen Peter Lundbergin ja kokeneemman, liigassa Rovaniemen Palloseuraa ja Interiä aiemmin valmentaneen Kari Virtasen. Myös apuvalmentaja Daniel Norrmén on tiiviisti mukana toiminnassa.

– Aika lailla samaa se on ollut kuin viime vuonnakin. Kari ei ole vielä ollut niin paljon paikan päällä. Sitten kun hän tulee enemmän mukaan, tulee varmasti vähän enemmän muutoksia, Lyyski selitti.

Lisää uutisia