AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 4.2.2016

Ensimmäinen maali HIFK:ssa miellytti Daniel Rantasta

Ensimmäinen maali HIFK:ssa miellytti Daniel Rantasta

Viime kaudella Daniel Rantanen pelasi Ykköstä PK-35 Vantaassa. Hän iski 18 pelaamassaan ottelussa kolme maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

17-vuotias Daniel Rantanen avasi HIFK:n maalitilin Liigacupissa keskiviikkona, kun tähtirinnat otti 1-0-voiton IFK Mariehamnista.

Rantanen iski pelin voittomaalin ottelun lisäajan toisella minuutilla. Hän onnistui riistämään pallon IFK Mariehamnin pelaajalta, jonka jälkeen HIFK:n eduksi aukesi 16-rajan tuntumasta kaksi vastaan yksi-tilanne.

Ylivoimatilanteessa Ville Salmikivi juoksi vasemmalle ja Rantanen oikealle.

- Päätin, etten syötä, Rantanen sanoi Ilta-Sanomille.

Päätös palkittiin maalilla. Rantanen kuljetti palloa hetken ennen kuin laukoi pelivälineen voimalla vasempaan alanurkkaan ohi IFK Mariehamnin maalia vartioineen Marc Nordqvistin.

Maali oli voitto-osuman lisäksi HIFK:n ensimmäinen onnistuminen Liigacupin kolmessa ottelussa. Punapaidoilla on ollut vaikeuksia maalinteossa, vaikka paikkoja on syntynyt kohtalaisesti.

Täksi kaudeksi HIFK:hon kaksivuotisella sopimuksella PK-35 Vantaasta siirtynyt Rantanen oli iloinen onnistumisesta. Hänen alkukautensa on ollut rikkonainen sairastelun takia.

– Se oli tosi siistiä. Varsinkin kun se maali tuli näin lopussa, emmekä olleet tehneet tällä kaudella vielä maalia yhdessäkään pelissä, niin oli hyvä saada maalihanat vihdoin auki, Rantanen hymyili.

– Vähän joutui jännittämään, että meneekö se veto sisään. Onneksi meni, hän jatkoi.

Lisää uutisia