AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 28.1.2016

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuopion Palloseura pelaa perjantaina tämän vuoden ensimmäisen kotiottelunsa. Liigacupin alkulohko A:n ensimmäisessä pelissä kohdataan kova vastustaja Seinäjoen Jalkapallokerho. Ottelu alkaa Kuopio-hallissa kello 18.30.

SJK vietti viime kauden päätteeksi juhlia voitettuaan Veikkausliigan mestaruuden. Nimekäs ryhmä on vahvistunut entistäkin kovemmaksi ja kuopiolaisilla on edessään iso pelillinen haaste. Kotijoukkue lähtee SJK-peliin motivoituneella ja näyttöhaluisella pelaajaryhmällä.

Testijaksolla oleva keskikenttäpelaaja Nikola Milinkovic ja hyökkääjä Mika Ääritalo pelaavat SJK-ottelussa. Hyökkääjä Petteri Pennanen, laitahyökkääjä Ilmari Niskanen sekä puolustajat Atte Hoivala, Tuomas Rannankari ja Sharp Räsänen ovat sen sijaan näillä näkymin poissa SJK-pelistä. Testijaksolla ollut maalivahti Stivi Frashëri ei liity kuopiolaisseuran riveihin tälle pelikaudelle. Yhteistyöseura KuFu:sta saadaan jälleen arvokasta pelaaja-apua poissaoloja paikkaamaan.

Liigacup alkoi monen joukkueen kohdalla jo viime viikonloppuna, mutta SJK:lle ja KuPS:lle perjantain ottelu on ensimmäinen.

- Nuorekas ja uudistunut KuPS vastassa. Kiva aloittaa kilpailulliset pelit jo tammikuussa. Kuten olen jo moneen kertaan aieminkin sanonut, niin me lähdetään voittamaan jokaista kilpailua mihin osallistutaan, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuran sivuilla.

SJK on pelannut jo tänä talvena kaksi harjoitusottelua, kun ensin viikon mittaisella harjoitusleirillä Saudi-Arabiassa kohdattiin suurseura Al-Hilal FC ja viime lauantaina Wallsport Areenalla Ykkösen JJK. Toistaiseksi SJK on vielä ilman voittoa, sillä Al-Hilal oli vahvempi 3-1 luvuin ja JJK:n kanssa maalit tasattiin 1-1 tuloksella. Peleissä SJK:n kokoonpano on elänyt melkoisesti ja riveissä onkin nähty testipelaajia sekä paljon omia junioreita.

Marko Rajamäen valmentama KuPS puolestaan pelasi talven toisen harjoitusottelunsa viime sunnuntaina Tukholmassa, missä se kohtasi Hammarbyn. Tuo ottelu päättyi KuPS:n 2-0 tappioon, mutta aiemmin Suomessa pelatussa harjoituspelissä KuPS voitti KTP:n komeasti 4-1.

Tukholmassa KuPS:n riveissä nähtiin pelaamassa myös SJK-väelle Kerho 07:n riveistä tuttu Joona Lautamaja. Lautamaja muutti Kuopioon kauden päätteeksi opiskelujen perässä ja on harjoitellut KuPS:n sekä heidän reservijoukkueensa mukana. Ruotsissa KuPS ei vielä peluuttanut loukkaantumisista toipuneita Tuomas Rannankaria ja Petteri Pennasta, mutta molemmat ovat jo mukana joukkueen harjoitusringissä.

Myöskään uusi hankinta, topparijärkäle Azubuike Egwuekwe ei ole vielä ollut mukana, mutta häntä todennäköisesti odotellaan joukkueen riveihin perjantain otteluun. Nigerialainen Egwuekwe on Nigerian maajoukkuepelaaja, joka oli mukana, kun Nigeria osallistui Braslian MM-kisoihin 2014.

SJK:n joukkueessa loukkaantumisen johdosta sivussa on ainoastaan nuori Aleksis Lehtonen, mutta muuten kaikki sopimuspelaajat ovat Simo Valakarin käytettävissä kokoonpanoa valitessa.

Lisää uutisia