FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.02 // 15.1.2016

​Ville Salmikivi jatkaa HIFK:ssa

​Ville Salmikivi jatkaa HIFK:ssa

Ville Salmikivi edustaa HIFK:ta myös ensi kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ilmoitti perjantaina tehneensä yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjänsä Ville Salmikiven kanssa.

Salmikiven sopimus julkaistiin HIFK:n kannattajille viikkoa aikaisemmin ainutlaatuisella tavalla. Salmikivi kertoi kontrahdista kesken HIFK:n ja KalPan välisen jääkiekko-ottelun, kun hän päätyi jäähallin valotaululle.

– Noh, mä kirjoitin just uuden jatkosopimuksen IFK:hon ja hyvä fiilis siitä, Salmikivi vastasi haastattelijan uteluihin tuoreista uutisista Helsingin jäähallilla.

– Viime kausi oli mun ensimmäinen HIFK:ssa ja seurasta jäi loistava kokonaiskuva. Se tapa, jolla joukkue ja fanit ottivat minut vastaan oli jotain ainutlaatuista. Odotan innolla Veikkausliigakauden alkua, Salmikivi kertoo HIFK:n sivuilla.

23-vuotias Salmikivi on HIFK:n oma kasvatti ja aloitti jalkapallouransa seuran junioreissa viisivuotiaana. Vuonna 2000 Salmikivi matkasi joukkueensa mukana PK-35:n junioreihin. Aikuisiällä mies on edustanut IFK:n lisäksi niin Myllykosken Palloa kuin FC Viikinkejä.

– Salmikivi on synnynnäinen maalintekijä, joka viimeistelee maaleja hyvällä prosentilla. Salmari on ollut treeneissä erinomaisessa vedossa, joten voimme odottaa mieheltä maaleja myös tulevalla kaudella. Ville palasi viime kaudeksi 15 vuoden tauon jälkeen kasvattiseuraansa ja on seuralle tärkeää, että tarina saa jatkoa, urheilutoimenjohtaja Henri Määttä sanoo seuran sivuilla.

Viime kaudella Salmikivi oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä kuudella osumalla. Kaikkiaan Veikkausliigassa mies on osunut maalipuiden väliin 12 kertaa. Vuonna 2011 Salmikivi voitti Ykkösen maalikuninkuuden 20 maalilla.

– Tavoitteena on pysyä jälleen kunnossa ja sitä kautta saada peliaikaa. Peliajan myötä pitäisi myös syntyä maaleja. Pääsin loppukaudesta hyvää maalivauhtiin ja muutenkin oma peli rupesi toimimaan hieman vaikeamman kesän jälkeen. Emme olleet joukkueena täysin tyytyväisiä viime kauden sijoitukseen ja sitä lähdetään parantamaan. Viime kaudella maksettiin vielä oppirahoja, mutta nyt olemme joukkueena vuoden kokeneempia ja halu menestyä on kova, Salmikivi päättää.

vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia