AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.49 // 7.12.2015

Eero Peltonen jatkaa HIFK:n riveissä

Eero Peltonen jatkaa HIFK:n riveissä

Eero Peltonen pisti nimensä jatkosopimukseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Helsingin IFK on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Eero Peltosen, 28, kanssa.

Peltonen on pelannut pelaajauransa aikana PK-35:ssa, Crystal Palacen reservijoukkueessa, Myllykosken Pallossa ja Viikingeissä. Peltonen debytoi Veikkausliigassa MYPA-paidassa vuosina 2006-2007 pelaten yhteensä 34 liigaottelua. IFK:hon Peltonen siirtyi kaudeksi 2014 pelattuaan kuusi kautta Viikingeissä. jossa hän oli kahtena kautena Ykkösen parhaimpia maalintekijöitä.

Historialliseen liiganousuun päättyneellä Ykkösen kaudella 2014 Peltonen oli IFK:n paras maalintekijä 12 osumallaan. Viime kaudella Peltonen pelasi IFK-paidassa 30 ottelua Veikkausliigassa, joissa keskikenttäpelaajana viihtyvä Nurmijärven Nappulaliigan kasvatti teki kolme maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

- Loistava fiilis jatkosta! Kingit, joukkue täynnä ystäviä, valmennus ja buumi perinteikkään seuran ympärillä tekivät päätöksestä helpon, Peltonen valaisee sopimuksen syntyyn johtaneita tekijöitä HIFK:n verkkosivuilla.

Peltonen on pelaajana omimmillaan kymppipaikalla, mutta hyvien perusominaisuuksiensa ja erinomaisen pelin lukemisen ansiosta hän sopeutuu mainiosti myös muihinkin rooleihin.

- Ollen erittäin tyytyväinen kokeneen Peltosen sopimukseen. Mies on erittäin tärkeä palanen joukkueen rakennusta. Hän on luotettava ja rauhallinen johtava pelaaja kentällä. Peltonen pystyy pelaamaan tarvittaessa niin hyökkäyksessä kuin keskikentällä. Eerolla on ainutlaatuinen kyky luoda maalipaikkoja muille, ja jos paikka tulee niin hän viimeistelee kliinisesti, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä luettelee Peltosen vahvuuksia.

Lisää uutisia