FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.46 // 19.11.2015

​Lundberg-Virtanen IFK Mariehamnin peräsimeen

​Lundberg-Virtanen IFK Mariehamnin peräsimeen

"Lundis" nousee Grönvittin toiseksi päävalmentajaksi. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn julkisti torstaina uuden valmennusryhmänsä. Ensi kaudella joukkuetta luotsaa päävastuussa parivaljakko Peter Lundberg - Kari Virtanen.

Lundberg nousee päävalmentajan tehtävään kakkosluotsin postilta ja Veikkausliigasta monelta vuodelta tuttu Virtanen on puolestaan uusi nimi Grönvittissä. Kakkosvalmentajan ja joukkueenjohtajan tehtäviin siirtyy entinen IFK-pelaaja, viime kaudella IFK:n naisten joukkuetta luotsannut Daniel Norrmén.

Lundberg on myös entinen IFK-pelaaja ja toiminut kakkosvalmentajana Pekka Lyyskin apuna kolme edelliskautta.

Virtasella on puolestaan vankan pelaajataustan lisäksi runsaasti valmennuskokemusta. Veikkausliigassa hän on valmentanut sekä RoPSia että FC Interiä. Viimeksi Virtanen toimi EIF:n valmennusryhmässä.

Uuden järjestelyn taustalla on osin päätös panostaa Lundbergiin ja auttaa häntä kehittymään edelleen valmentajana, osin lisenssi vaatimusten täyttäminen eli pro-lisenssin omaavan valmentajan nostaminen valmennusryhmään.

- Kokeilemme nyt asetelmaa, jossa Lundis ja Jari jakavat päävalmentajavastuun. Kari on kokenut ja vanhempi jalkapallovalmentaja, joka tulee nyt vastaavasta tilanteesta, jossa hän nuoren päävalmentajan taustalla Ekenäs IF:ssä oli mentoria ja tukena, IFK:n puheenjohtaja Robert Söderdahl sanoo.

- Uskomme että Lundis ja Kari täydentävät toisiaan erittäin hyvin ja että tämä on oikea tie Lundikselle matkalla päävalmentajaksi. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä hänen neljään vuoteensa apuvalmentajana ja halusimme nyt antaa hänelle hyvät edellytykset kasvaa päävalmentajan tehtävään oikealla tavalla. Karissa saamme johtajan, jolla on vankka jalkapallotausta ja kokemusta valmentamisesta Veikkausliigassa. Uskomme tähän suunnitelmaan.

vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia