AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.46 // 16.11.2015

Interille tukku jatkosopimuksia

Interille tukku jatkosopimuksia

Egzon Belica jatkaa Inter-puolustuksessa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on solminut jatkosopimukset jo aiemmin kerrotusti Joni Ahon ja Kalle Kaupin kanssa. Jatkopaperi on tehty myös Egzon Belican, Alban Feratin kanssa.

Nelikon sopimukset Interin kanssa kattavat kauden 2016.

Kokenein jatkavista pelaajista on 243 Veikkausliigan ottelussa pelannut Aho. Yhtä FC Lahdessa vietettyä kautta lukuun ottamatta koko uransa FC Interiä edustanut puolustaja oli tällä kaudella jaetulla ykkössijalla Interin maalitilastossa. Rangaistuspotkuista peräti viisi kuudesta maalistaan tehneen Ahon jatko oli Interin päävalmentaja Job Dragtsman mieleen.

- "Kiiko" pelasi hyvän ja tasaisen kauden. Hän oli meille tärkeä pelaaja, joka pelasi hyvällä tasolla silloinkin kun muu joukkue ei siihen pystynyt, hollantilaisvalmentaja kiittelee 29-vuotiasta Ahoa Interin verkkosivuilla.

Kotimaastaan Makedoniasta Interiin keväällä siirtynyt 25-vuotias Egzon Belica puolestaan pelasi kaikkiaan 27 liigaottelussa. Pääasiassa topparina pelannut Belica on osoittanut kuuluvansa liigatasolle.

- Egzon on monipuolinen pelaaja ja meillä on hänelle varmasti paljon käyttöä ensi kaudella. Hän on hyvä lukemaan peliä ja samalla hän on myös osoittanut pystyvänsä edelleen kehittymään. Egzon sopii myös hyvin ryhmäämme, Dragtsma kuvailee makedonialaista.

Päättyneellä kaudella vain 9 liigaottelua tililleen saanut Kalle Kauppi loukkaantui useiden muiden Inter-pelaajien tavoin huhtikuisessa Suomen Cupin ottelussa HIFK:ta vastaan. Loppukaudella takaisin kokoonpanoon päässyt Kauppi alkoi vasta lähestyä parasta pelikuntoaan Veikkausliigan jo loppuessa.

- Kallen osalta kausi päättyi tavallaan väärään aikaan. Hänellä on ollut monena vuonna loukkaantumisia alkukaudesta, jolloin ryhmän mukaan pääseminen on aina vaikeampaa. Loppukaudesta hän pelasi hyviä pelejä ja toivon hänelle loukkaantumisvapaata vuotta. Hänellä on kaikki hyvän keskikenttäpelaajan ominaisuudet, Dragtsma kertoo.

Interin edustusjoukkueen kanssa sopimuksen vasta aivan kauden alla tehnyt Alban Ferati pelasi päättyneellä kaudella 14 liigaottelussa. Juniori-ikäisenä Interin TPS:aan vaihtanut kosovolaissyntyinen Ferati nähtiin päättyneellä kaudella lähinnä hyökkäyksen laidoilla.

- Alban on hyvä lisä ryhmään, koska hän harjoittelee aina hyvällä asenteella. Hän on hyvä maalintekijä, mutta taktisella puolella hänen täytyy vielä kehittyä, Dragtsma korostaa.

Kaikkiaan Interillä on pelaajasopimus ensi kaudesta 14 pelaajan kanssa.

Lisää uutisia