AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.45 // 9.11.2015

Otto-Pekka Jurvainen jatkaa HIFK:ssa

Otto-Pekka Jurvainen jatkaa HIFK:ssa

Otto-Pekka Jurvainen pelaa HIFK:ssa myös kaudella 2016. (Kuva: Juha Tamminen)

Helsingin IFK on solminut jatkosopimuksen laitapelaaja Otto-Pekka Jurvaisen kanssa kaudesta 2016.

Helsinkiläissyntyinen Jurvainen saalisti viime kaudella 15 ottelussa neljä maalia ja seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Loukkaantumisesta kesällä kärsinyt pelimies oli peliaikaan suhteutettuna Veikkausliigan tehokkain pelaaja.

– Älyttömän huikea kausi, joka antoi meille uskoa tekemiseemme. Totta kai loukkaantuminen vaikutti omaan suoritukseeni, mutta onnistumiset ennen loukkaantumista antoivat buustin kuntouttamiseen ja tulin vieläkin parempana pelaajana takaisin. Vähän jäi toki hampaankoloon kaudesta, sillä joukkueessa oli potentiaalia parempaankin sijoitukseen. Tästä on hyvä lähteä parantamaan niin joukkueena kuin yksilönä, Jurvainen kertoo HIFK:n sivuilla.

Jurvainen debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2004 HJK:n paidassa, mutta ei saanut tuolloin vakiinnutettua pelipaikkaansa maan korkeimmalla sarjatasolla. Vuosien varrella OP ehti dominoida niin Ykkösessä kuin Kakkosessa ennen kuin IFK nosti miehen kaudeksi 2015 takaisin Veikkausliigaan 11 vuoden tauon jälkeen. Jurvainen nousi heti avauskaudellaan kannattajien suosioon periksiantamattomalla ja tehokkaalla pelaamisellaan.

– Upea juttu, että paluu Veikkausliigaan tapahtui nimenomaan IFK:n paidassa. Oli hienoa päästä pelaamaan Suomen parhaimpien fanien eteen. On hienoa pelata faneille, joille seura ja joukkue merkitsee niin paljon. Se tunne, joka Stadin Kingeiltä kentälle välittyy saa jokaisen ylittämään itsensä ottelusta toiseen. Maalin jälkeen haluan aina mennä tuulettamaan fanien eteen, jotta voin antaa heille saman tunteen, minkä he antavat meille pelaajille, Jurvainen hehkuttaa.

Jurvainen on siviiliammatiltaan rahoitusneuvoja Helsingin Osuuspankissa. Miestä voikin leikkisästi tituleerata Suomen parhaaksi jalkapalloilevaksi pankkiiriksi.

– Kahden työn yhdistäminen ei ole koskaan helppoa, mutta hyvä työilmapiiri ja esimieheni Erno Jeskanen ovat mahdollistaneet, että voin harjoittaa kahta minulle tärkeää ammattia, Jurvainen kiittelee.

HIFK:lla on julkaistuna nyt viisi pelaajasopimusta ensi kaudelle.

Lisää uutisia