AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 9.11.2015

Antti Okkonen jatkosopimukseen RoPSin kanssa

Antti Okkonen jatkosopimukseen RoPSin kanssa

Antti Okkonen jatkaa RoPSissa ainakin seuraavat kaksi kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antti Okkonen on solminut seuran kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Kontrolloiva keskikenttäpelaaja on edustanut RoPSia jo kolme sesonkia.

RoPSin menestyksekäs viime kausi oli "Sukelta" loistava, ja hän muodosti yhdessä Mika Mäkitalon ja Mosa Yaghoubin kanssa koko Veikkausliigan laadukkaimman keskikentän kolmikon. RoPSissa 33-vuotias Okkonen on voittanut Suomen Cupin ja hopeaa Veikkausliigassa sekä Liigacupissa.

– Jatkan RoPSissa todella kivoilla mielin. Olen nähnyt kuinka seura kehittyy koko ajan ja haluan olla omalla panoksellani viemässä sitä eteenpäin, tyytyväinen monivuotinen kapteeni kertoo.

RoPS oli keskikentän ankkurille selkeä ykkösvaihtoehto.

– Olen kiintynyt seuraan ja joukkueeseen. Voi sanoa, että sydämeni on jo kasvanut vähintään puoleksi siniseksi. Uutta seuraa ei tarvinnut miettiä, "Suke" nauraa.

Okkonen on asettunut perheineen pysyvästi Rovaniemelle ja hankkinut kaupungista omakotitalon jo aiemmin.

Keskikenttäpelaaja uskoo RoPSin menestykseen myös jatkossa.

– Hopeamitali ja europelit oli tärkeä juttu. Uskon, että nuoria suomalaispelaajia on nyt helppo houkutella RoPSiin. Europelit on tärkeä näyteikkuna ulkomaille pyrkiville. RoPSin linja onkin hankkia meidän kokeneiden rinnalle nuoria nousevia kykyjä.

Aiemmin urallaan Okkonen on pelannut Veikkausliigassa Helsingin Jalkapalloklubissa, jossa hän voitti myös Suomen mestaruuden, sekä Myllykosken Pallossa, jossa hän oli nappaamassa kahta pronssia ja hopeaa. Veikkausliigaotteluita miehellä on vyöllään yhteensä 254 joissa on syntynyt 12 maalia.

Ulkomaiden ammattilaiskentillä Oulun Luistinseuran kasvatti on pelannut Ruotsin Landskronassa, Tanskassa Silkeborgissa ja Belgiassa Monsissa. A-maaotteluja "Keskikentän Kenraalilla" on tilillään 13 ja poikamaaotteluja peräti 56, joka on kautta aikojen toiseksi eniten Tero Mäntylän jälkeen.

Lisää uutisia