AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 28.10.2015

Veikkausliigakarsinnan avausosa maalittomaan

Veikkausliigakarsinnan avausosa maalittomaan

Veikkausliigakarsinta ratkeaa lauantaina KTP:n kotiottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan karsinnan ensimmäinen osaottelu PK-35 Vantaan ja FC KTP:n välillä päättyi keskiviikkona maalittomaan tasapeliin.

Kotijoukkue lähti otteluun ennakkoluulottomalla asenteella, vaikka vastaan asettui sarjaporrasta ylempänä pelaava vastustaja. Maalittomasta lopputuloksesta huolimatta Myyrmäessä nähtiin tapahtumarikas ottelu, jossa PK-35 Vantaalla oli hyvä ote kenttätapahtumista. Hyvistä maalintekotilanteista huolimatta palloa ei kuitenkaan onnistuttu toimittamaan verkon perukoille asti.

Ottelun ensimmäisillä minuuteilla molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalintekoa kulmapotkusta, mutta puskuyritykset eivät tuottaneet tulosta. Seuraavaa kunnollista maalintekotilannetta saatiin odottaa 20. peliminuutille asti. Masar Ömer pääsi laukomaan rangaistusalueen kulmalta, mutta hänen laukauksensa painui niukasti takayläkulman ohi.

Viisi minuuttia myöhemmin PK-35 Vantaa sai pallon jopa maaliin asti, mutta ottelun erotuomaristo hylkäsi osuman. Avustava erotuomari huomasi Ömerin pelanneen tilanteessa kädellään, joten tilanteesta tuomittiin vapaapotku kotkalaisille.

KTP pääsi yrittämään maalintekoa heti seuraavasta hyökkäyksestä. Samuli Kaivonurmi pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen venytti kätensä alakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle. Häkkinen joutui venymään avausjaksolla myös toiseen otteeseen, kun hän torjui Aleksi Tarvosen pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

Ottelun 29. peliminuutilla Ömer pääsi jälleen yrittämään maalintekoa. Lucas Garcia antoi vasemmalta laidalta hyvän keskityksen ja Yerai Vilaboa jatkoi pallon maalin eteen Ömerille. Tällä kertaa Ömer ei kuitenkaan saanut kunnon laukausta aikaiseksi, joten vaarallinen hyökkäys kuivui lopulta kokoon.

Juuri ennen taukoa tunteet kuumenivat, kun Punamustien Garciaa taklattiin vaarallisen näköisesti. Pienimuotoisen torikokouksen päätteeksi ottelun erotuomari varoitti molempien joukkueiden kapteeneja. Tauolle lähdettiin siis maalittomasta tilanteesta huolimatta kiihkeissä tunnelmissa.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa jatkoi avausmaalin jahtaamista. Pablo Couñagolla oli heti tauon jälkeen kolme maalintekopaikkaa, mutta kaksi ensimmäistä laukausta suuntautuivat suoraan KTP-maalivahti Craig Hillin syliin ja kolmas päin kotkalaispuolustajaa. Myös Garcia pääsi yrittämään, mutta vieraiden puolustajat ehtivät jälleen väliin.

Vierasjoukkueen vaarallisin maalintekopaikka nähtiin tunnin pelin jälkeen, kun Kaivonurmi pääsi laukomaan rangaistuspilkun kohdalta. Punamustien laitapuolustaja Vilaboa ehti kuitenkin laukauksen tielle. Kymmenen minuuttia myöhemmin kotkalaisten Aleksi Tarvonen pääsi yrittämään pienestä kulmasta, mutta laukaus suuntautui suoraan Häkkisen syliin.

PK-35 Vantaa haki loppuun asti voittomaalia. 87. peliminuutilla Ömer pääsi laukomaan vaarallisesti noin kahdestakymmenestä metristä, mutta Hill onnistui jälleen venyttämään näppinsä laukauksen tielle. Myyrmäen illassa ei lopulta maaleja nähty, joten toiseen osaotteluun lähdetään maalittomasta tasatilanteesta.

Reilun 2000 katsojan edessä Myyrmäessä pelatussa ottelussa ei siis osumia nähty ja näin ratkaisu siirtyi kaikin puolin lauantaina Arto Tolsa Areenalla pelattavaan toiseen osaotteluun. Ottelu Kotkassa lauantaina alkaa kello 15.00.

Lisää uutisia