AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 24.10.2015

​"Pekka tulee aina olemaan ikoni"

​"Pekka tulee aina olemaan ikoni"

Pekka päävalmentajana Wiklöf Holding Arenalla - vielä kerran. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntai-iltapäivä 25.10. Maarianhaminassa merkitsee yhden pitkän aikakauden loppua, kun Pekka Lyyski astelee Wiklöf Holding Arenalle viimeistä kertaa IFK Mariehamnin päävalmentajana.

Uskomaton 14 kauden yhtämittainen jakso päävalmentajana samassa seurassa tulee päätökseen, mutta Lyyski tulee kuulumaan IFK Mariehamnin historiaan.

- Pekka tulee aina olemaan ikoni IFK Mariehamnille. Hän nosti joukkueen Kakkosesta liigaan ja europeleihin. On täysin käsittämätöntä mitä hän on tehnyt, IFK:n kannattajaryhmän Green Mean Machinen David Jansson sanoo Nya Ålandissa.

Jansson uskoo ja toivoo, että Lyyskin läksiäiset näkyvät myös WHA:n lehtereillä.

- Puhuimme siitä että olisimme pistäneet pystyyn kampanjan "Ei alle 2000:n", mutta tässä on kauden lopussa ollut niin paljon muuta torijuhlien järjestämisineen cup-voiton jälkeen, että emme koskaan saaneet sitä käyntiin. Mutta minusta sunnuntaina pitäisi tulla yli 2000 [katsojaa]. On miltei ainutlaatuista Euroopassa että valmentaja on näin kauan yhdessä seurassa ja tämä on Pekan jäähyväisjuhla.

Miten kannattajat Lyyskiä aikovat muistaa - siitä Jansson on vaitonainen.

- Voin sanoa että jonkinlaista muistamista on tiedossa, mutta liian paljoa en paljasta. Me fanit kokoonnumme WHA:lle ja valmistaudumme perjantai-illan ja koko lauantain VPS-otteluun, Jansson vihjaa.


IFK Mariehamn-VPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 25.10. kello 13.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia