AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 15.10.2015

HIFK:lle liigapaikka - päävalmentaja pettyi tasapeliin

HIFK:lle liigapaikka - päävalmentaja pettyi tasapeliin

Jani Honkavaara ei ollut hyvillään voiton lipeämisestä lisäajalla. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaaran päällimmäisinä fiiliksinä oli luonnollisesti pettymys, mutta hän löysi pelaamisesta myös positiivisia asioita.

– Päästettiin kaksi erikoistilannemaalia. Kenttäpelissä jaksettiin keskittyä, erikoistilanteissa ei niinkään, Honkavaara kertoi.

– Tasoitusmaalia edelsi aika monta virhettä. Lahti löi varsinkin toisella puoliajalla meille painetta. Hyvin puolustettiin, mutta kontrolli petti lopussa. Kaksi kertaa puolustettiin todella heikosti. Pitää kuitenkin olla pisteeseenkin tyytyväinen.

Otto-Pekka Jurvainen pelasi tänään poikkeuksellisesti laiturina. Päävalmentaja Honkavaaran mukaan tämä oli taktinen muutos. Honsun mukaan Jurvaisen suoritus oli "fantastinen".

– Lopputulos on näin heti matsin jälkeen mietittynä suuri pettymys. Lahti nousi tasoihin todella armottomalla tavalla. Täytyy kuitenkin olla omiin maaleihin tyytyväinen, sillä en ole koskaan tehnyt Veikkausliigassa kahta maalia samassa ottelussa. Käännetään katseet kohti Ilves-ottelua, Jurvainen kertoi.

Tasapeli tarkoittaa sitä, että HIFK varmisti sarjapaikan ja pelaa myös ensi kaudella Veikkausliigassa. HIFK tulee sijoittumaan sarjataulukossa vähintään 10. sijalle.

Lisää uutisia