FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.41 // 12.10.2015

Pitkä tie päätökseen - Pekka Lyyski jättää Grönvittin

Pitkä tie päätökseen - Pekka Lyyski jättää Grönvittin

Pekka sai huikealle uralleen IFK:ssa komean kruunun Suomen Cupin voiton myötä. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin pitkäaikainen päävalmentaja Pekka Lyyski jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätteeksi.

Päätös päävalmentajan tehtävien jättämisestä kypsyi jo kesän aikana.

- Kesäkuussa tein päätöksen ja ilmoitin siitä läheisilleni perheessä. Monen seurassa viettämäni vuoden jälkeen tunsin että nyt oli aika. Olen ylpeä ja tyytyväinen siitä mitä olen saanut aikaan seurassa vuosieni aikana, Pekka sanoo IFK Mariehamnin tiedotteessa.

Tulevaisuuden suhteen kaikki on vielä avoinna, eivätkä ajatukset vielä kovin pitkällä edes ole.

- En ota siitä tällä hetkellä mitään stressiä, nyt keskittyminen on Veikkausliigan kahdessa viimeisessä ottelussa. Sen jälkeen en pelkää ottaa vastaan uusia haasteita, Pekka toteaa.

IFK:n toimitusjohtaja Peter Mattsson on työskennellyt kaikki vuodet Lyyskin rinnalla. Jalkapallokauden läpivieminen ilman Lyyskiä tulee tuntumaan oudolta.

- Olemme olleet todella tiivis tiimi ja kaikki nämä vuodet yhdessä ovat johtaneet siihen, että melkein tiedämme mitä toinen ajattelee. Olemme tehneet pitkän matkan yhdessä aina kakkosesta asti ja nyt 11 kautta Veikkausliigassa. Täysin uskomatonta, Mattsson sanoo.

Pekka Lyyskin ansiosta IFK Mariehamn on nykyään sitä mitä se on. Pekka ruorissa seura nousi Veikkausliigaan kaudella 2004. Tänä vuonna hän vei seuran ensimmäiseen kansalliseen mestaruuteen, kun IFK voitti Suomen Cupin ja selviytyi europeleihin toista kertaa historiassaan. Lyyskin aikana jalkapallo Maarianhaminassa on kehittynyt amatöörijalkapallosta ammattilaispeliksi.

vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia