vko.39 // 4.10.2015

KuPS varmisti sarjapaikkansa (KuPS-Jaro 2-0)

Tomi Maanoja piti nollan. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS varmisti lopullisesti sarjapaikkansa kaatamalla Jaron kotonaan 2-0 (1-0). KuPS:n maalit tekivät Juha Hakola ja Urho Nissilä.

FF Jaro otti pallon- ja pelinhallinnan itselleen heti aloitusvihellyksestä. KuPS iski kuitenkin illan ensimmäisen maalin. Osuma olikin komea: pallo keskitettiin oikeaan laitaan, jossa puolustaja Dani Hatakka eteni kulmalipulle keskittäen pallon luukulle. Laitahyökkääjä Juha Hakola oli paikalla takatolpan tuntumassa laukoen hienosti pallon sisään: 1-0 (6 min). Hakola viimeisteli tämän kauden toisen liigamaalinsa.

Kuopiolaiset saivat peliin toivomansa alun FF Jaron joutuessa takaa-ajajan hankalaan asemaan. KuPS sai seuraavan maalipaikkansa 17. minuutilla, kun Hakola syötti Urho Nissilän hyvään laukaisutilanteeseen. Jaro-vahti Jesse Öst torjui loistavasti Nissilän vedon.

KuPS joutui vaihtamaan laituri Tristan Bowenin pois kentältä vain 22 peliminuutin jälkeen. Saku Savolainen tuli tilalle. Hakola pääsi vetämään vapaapotkua 25 minuutin kohdalla laukoen ohi. Ensi jakso mentiin kuopiolaisten johdolla ja tauolle lähdettiin ansaituissa 1-0-lukemissa.

KuPS sai toisen jakson alussa seuraavan vaarapaikkansa: Hakola keskitti vapaapotkun Jaro-maalille, jossa puolustaja Toni Markic pääsi tykittämään lujaa kohti Jaro-maalia. Jaron puolustaja ehti pelastamaan viime hetkessä maaliviivalta (52 min). KuPS sai hetkeä myöhemmin jälleen vapaapotkun, joka johti melkoiseen maalinedusmylläkkään Jaro-puolustuksen pystyessä jälleen purkamaan tilanteen (59 min).

Jaro oli ensi jaksolla aika vaaraton ja vaarattomuus jatkui pitkälle toista jaksoakin. Jaro sai parhaimman tekopaikkansa 64 minuutin kohdalla, jolloin Alexei Eremenko keskitti pallon KuPS:n puolustusalueelle hyökkääjä Alibek Alievin päästessä puskemaan. KuPS-vahti Tomi Maanoja otti puskupallon kiinni.

Jaro joutui 66 minuutin kohdalla vajaalle puolustaja Reginaldo Manoel Da Silva Juniorin saatua illan toisen varoituksensa. Puolustaja joutui poistumaan kentältä ja KuPS sai tilanteesta vapaapotkun, jonka jälkeen Jaro pääsi iskemään nopealla vastaiskulla. Aliev pääsi etenemään läpiajosta nokikkain kohti KuPS-vahti Maanojaa, joka onnistui peittämään Alievin maalintekoyrityksen (67 min). Jaron tasoitus oli todella lähellä.

Kenttäkuulutus kertoi tässä vaiheessa FC KTP:n tehneen maalin Kotkassa, joten Jaro oli nyt luisumassa uhkaavasti jumbosijalle. KuPS:n Hakola pääsi jälleen keskittämään vapaapotkua, joka meni maalin editse koko pelaajaryhmän läpi (72 min).

Kuopiolaisten 2-0-maali tuli hienosta hyökkäyksestä: Saku Savolainen ohitti ensin vastustajan puolustajan ja eteni vauhdikkaasti keskittäen maalin edustalle Urho Nissilälle, joka pääsi laukomaan tämän kauden kolmannen liigamaalinsa: 2-0. Veto upposi maata pitkin tarkasti takatolpan viereen Jaro-vahti Jesse Östin ohitse (83 min).

KuPS hyökkäsi uudelleen kovalla vauhdilla: Ebrima Sohna syötti laitaan Ilmari Niskaselle, joka kiihdytti kovaan vauhtiin keskittäen pallon Jaro-maalin edustalle. Hyökkääjä Irakli Sirbiladze otti pallon alas ja veti vasurillaan kymmenestä metristä tulisen vedon hiukan Jaro-maalin ohitse (85 min).

Lopussa Miikka Ilo kaadettiin rangaistusalueella ja erotuomari osoitti pilkkua. Ilo asettui itse laukomaan osuen kuitenkin pystytolppaan ja 2-0 jäivät loppulukemiksi. KuPS hankki ansaitun kotivoiton hyvällä pelillä ja Jaro joutuu taistelemaan lujasti kolmen viimeisen sarjakierroksen aikana.