AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 3.10.2015

​Ennakko: VPS-HJK

​Ennakko: VPS-HJK

Vaasan Palloseura lähtee tavoittelemaan kolmea pistettä sunnuntaina Kaarlen kentälle, jossa se kohtaa hallitsevan Suomen mestarin HJK:n.

Veikkausliigakautta on jäljellä enää vajaa neljä ottelukierrosta. Vaasan Palloseura on tällä hetkellä kymmenentenä, joka on viimeinen sarjapaikan säilymiseen oikeuttava paikka. Takana Vepsun niskaan hengittävät kuitenkin FF Jaro ja FC KTP, jotka ovat vain pisteen päässä vaasalaisista.

- Katsojilta on tullut kommentteja, ettei näin voi jatkaa, koska tämä menee liian jännittäväksi, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen naureskelee.

- Pelaajan ja valmentajan pitää keskittyä omaan tehtävään. Silloin energia suuntautuu oikeaan asiaan, Vuorinen jatkaa.

Sunnuntaina VPS:llä on tarkoitus helpottaa kannattajien jännitystä HJK:ta vastaan. Hallitseva mestari katkaisi torstaina voitottoman putkensa Maarianhaminassa, ja on varmasti halukas jatkamaan voittojen tiellä myös Vaasassa.

- Tärkeintä on keskittyä omaan tekemiseen. Puolustuksen on pysyttävä tiiviinä, ja hyökkäyksestä on löydettävä tilaa. Ennen kaikkea tekemisestä pitää näkyä asenne, Vuorinen tiivistää.

Maarianhaminaa vastaan HJK pelasi, aikaisemmista peleistä poiketen, yllättävänkin suoraviivaisesti.

- Sen pelin perusteella sieltä voi tulla vähän erilainen joukkue vastaan.

HJK:n puolustaminen oli keskikenttämies Toni Kolehmaisen mielestä Maarianhaminassa paremmalla tasolla kuin pitkään aikaan.

- Meidän pitää jatkaa samanlaista peliä kun Maarianhaminassa. Johtomaali vapautti peliämme hyvin ja nyt sama fiilis pitää kaivaa heti alusta asti, Kolehmainen painottaa.

- Nyt puolustimme joukkueena tosi hyvin. Kaikki tekivät paljon töitä ja se toi tulosta. Vaasassa puolustuksen pitää toimia vieläkin paremmin, jotta saadaan pidettyä nolla myös siellä, Kolehmainen miettii.

Loukkaantumisten takia sivussa Vepsulta ovat edelleen Denis Abdulahi ja Mikko Viitikko. Myös polvensa RoPS-ottelussa loukanneen Andre Clennonin pelaaminen on hyvin epävarmaa. Sen sijaan Cliffton Miheso on harjoitellut täysipainoisesti joukkueen mukana.

IFK Mariehamnia vastaan vatsataudin vuoksi sivussa ollut Demba Savage palaa jälleen Klubin kokoonpanoon sunnuntaina.


VPS - HJK sunnuntaina 4.10. kello 15.00 Kaarlen kentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia