AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.38 // 22.9.2015

Baah: "Teemme kaikkemme yleisön hiljentämiseksi"

Baah: "Teemme kaikkemme yleisön hiljentämiseksi"

Gideon Baah odottaa keskiviikkoa innolla. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaikka HJK:n mestaruushaaveet kokivatkin sunnuntaina kovan kolauksen RoPS:n haettua Töölöstä täydet pisteet, on Klubilla mestaruus vielä omissa käsissään. Kautta on jäljellä kuusi peliä, mutta se loppukauden tärkein koitos on vuorossa seuraavaksi.

Sinivalkoiset matkustavat nimittäin keskiviikkona Seinäjoelle, missä vastaan asettuu sarjan kakkospaikkaa hallussaan pitävä SJK. Klubilla ei enää ole varaa otteluita hävitä, vaan mestaruustaistossa pysyäkseen helsinkiläisten on parannettava otteitaan ja taisteltava Seinäjoelta pisteet kotiin.

Klubin edellisestä voitosta on jo pitkä aika. Lahti kaatui elokuun puolivälissä ja sen jälkeen sinivalkoisilla on ollut todella tukkoinen, peräti kahdeksan pelin mittainen jakso, jolloin voittoa ei olla juhlittu. Sarjan lähestyessä loppuaan on voitottomien otteluiden putkenkin katkettava, jotta mestaruusjuna ei karkaa asemalta ilman sinivalkoista joukkuetta. Tällä hetkellä kyydissä ovat varmasti jo SJK ja RoPS ja Klubilla onkin täysi työ suistaa haastajansa pois sarjan kärjestä.

- Tärkeintä on säilyttää itseluottamus omaan tekemiseemme. Me uskomme tähän joukkueeseen ja siihen että nousemme vielä kärkeen. Ei tässä mitään ekstraa tarvita, vaan uskoa omaan tekemiseen, painottaa HJK:n puolustaja Gideon Baah HJK:n verkkosivuilla tärkeän ottelun alla.

SJK vahvistui elokuun siirtoikkunan aikana entisestään, kun joukkueeseen liittyivät Roope Riski ja Liverpoolista lainalla oleva Allan Souza. Jo entuudestaan vahvan joukkueen viimeiset pelit ovat sujuneet uusien vahvistusten kanssa lennokkaasti ja Klubia seinäjokiset lähtevät kaatamaan sarjan kuntopuntarin ykköspaikalta.

- SJK:lla on todella hyvä joukkue, se on nähty viimeistään tämän kauden aikana. Heillä on paljon laadukkaita pelaajia ja heidän pelityyliinsä kuuluu taitava pallollinen pelaaminen. He haluavat varmasti kasvattaa johtoaan meihin nähden ja me taas yritämme saada heidät kiinni. Ottelusta tulee varmasti tasainen, mutta olen luottavainen että voitamme, kunhan pelaamme omalla tasollamme, Baah analysoi.

Seinäjoen Keskuskentälle odotetaan keskiviikon huippuotteluun ennätysyleisöä. Jo kertaalleen Keskuskentän yli 4000-päisen yleisön hiljentänyt HJK pyrkii tekemään saman uudestaan, eikä Baah'ta haittaisi, vaikka yleisöä olisi edellistä kohtaamistakin enemmän.

- Kaikki pelaajat rakastavat ison yleisön edessä pelaamista. Vaikka kyseessä onkin vastustajan kotiyleisö, kyllä mekin saamme siitä lisää virtaa. Teemme kaikkemme, jotta saamme sen yleisön hiljennettyä, Baah lupaa.


SJK-HJK Seinäjoen Keskuskentällä keskiviikkona 23.9. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia