AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 5.9.2015

Tommi Kautonen kehui: ”Loistava voitto”

Tommi Kautonen kehui: ”Loistava voitto”

Kuva: Juha Tamminen

Pikkuhuuhkajat avasi EM-karsinnat komealla tavalla kaatamalla vahvan esityksen jälkeen perjantaina Kotkassa Venäjän maalein 2-0 (2-0).

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Tommi Kautonen oli syystäkin aurinkoisella tuulella ottelun jälkeen. 2-0-taukojohto ja sen jälkeen kypsää pelaamista toisella puoliajalla.

- Loistava voitto, olen onnellinen pelaajien puolesta. Venäjä oli todella kova joukkue, mikä toki tiedettiin ennakkoonkin, Kautonen sanaili Palloliiton verkkosivujen mukaan.

- Olimme toisella puoliajalla kieltämättä ajoittain melkoisen paineen alla, mutta pelasimme todella kypsästi. Venäjä sai varsinkin oikealta paikkoja, heidän oikea pakkinsa oli koko ajan vaarallinen, mutta puolustus toimi etenkin boksissa erittäin hyvin, Kautonen kiitteli.

Mitään pelkkää taistelua kelloa vastaan toinen puoliaikakaan ei Suomelta ollut.

- Vaikka olimme paineen alla, meillä oli vastahyökkäyksistä paikat tehdä 3-0:ksin, se olisi ehkä ratkaissut pelin lopullisesti. Mutta en valita ettei sitä kolmatta maalia tullut, Kautonen naurahti.

Yksittäisiä pelaajia Kautonen ei halunnut lähteä nostamaan esille.

- Kuten sanoin, puolustimme boksissa hyvin ja topparit [Joel Mero ja Daniel O'Shaughnessy] olivat erittäin hyviä, mutta turha tässä on lähteä ketään pelaajaa erikseen nostamaan tai voi nostaa samalla kaikki.

Kauaa Pikkuhuuhkajat ei ehdi voitosta kuitenkaan nauttimaan, sillä jo tiistaina Vantaalla on vastassa Färsaaret.

- Tämä oli vasta karsintojen ensimmäinen peli, joten liikaa ei pidä riehaantua. Tämä ilta nyt nautitaan voitosta, huomenna katsotaan jo eteenpäin ja aletaan valmistautua Färsaaria vastaan, Kautonen painotti.

Lisää uutisia