vko.35 // 4.9.2015

Huuhkajille makea vierasvoitto Kreikasta

Lukas Hradecky piti nollan Suomen maalilla perjantai-iltana, kun Kreikka kaatui lukemin 1-0. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen jalkapallomaajoukkue otti perjantai-iltana 1-0-vierasvoiton Kreikasta EM-karsintaottelussa. Huuhkajien maalin niittasi toisella jaksolla sisään Joel Pohjanpalo.

Avausjakso oli Suomelle vaikea. Kreikka piti suurimman osan pelistä palloa ja hakeutui enemmän maalintekopaikoille. Helleeneillä oli omat paikkansa, mutta suuri osa laukauksista meni ohi maalin.

Toiselle jaksolle Suomi teki vaihdon. Kasper Hämäläinen tuli tauolla vaihtoon ja hänen tilalleen asteli hyökkääjä Berat Sadik.

Toinen jakso jatkui Kreikan hallinnassa, mutta ottelun avausmaalista vastasi vierasjoukkue. Kentälle tulleen Sadikin laukaus kimposi rangaistusalueen sisällä vieressä odottaneelle Joel Pohjanpalolle, joka tykitti pelivälineen sydämensä kyllyydestä voimalla Kreikan verkkoon 75. minuutilla. Pohjanpalo oli tullut Teemu Pukin tilalle vain kahdeksan minuuttia aiemmin.

Suomen puolustus piti loppuun asti hyvän ottelun pelanneen maalivahdin Lukas Hradeckyn johdolla, mikä takasi Suomelle 1-0-voiton.

Suomi nousi voitolla F-lohkossa neljänneksi ohi Färsaarten. Suomella on seitsemän pelin jälkeen koossa seitsemän pistettä. 1-3-tappion Pohjois-Irlannille perjantaina kokeneella Färsaarilla on piste Suomea vähemmän.

Huuhkajat pelaa seuraavan kerran jo maanantaina, kun Färsaaret vierailee Helsingin Olympiastadionilla. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi vuosi sitten Suomen 3-1-voittoon.