AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2015

Tammelan stadionin asemakaavaluonnos valmistui

Tammelan stadionin asemakaavaluonnos valmistui

Tampereen Ilves julkaisi kotisivuillaan havainnekuvan, miltä Tammelan stadion voisi tulevaisuudessa näyttää.

Tammelan stadionin asemakaavasta on valmistunut luonnos, joka sallii stadionin reunoille 170 asuntoa. Pysäköinti on maan alla. Asemakaavaluonnos pohjautuu kaksi vuotta sitten järjestettyyn kilpailuun, jossa tehtävänä oli suunnitella Tammelaan uusi 6000–7000 katsojan jalkapallostadion oheistoimintoineen.

Stadionia kehitetään jalkapalloilun ympärivuotiseen käyttöön siten, että siihen yhdistyy myös asuin-, liike- ja toimistotilaa. Stadionin kehittämisen kustannuksia on tarkoitus kattaa muusta rakentamisesta saatavalla tuotolla.

Pysäköinti sijoittuu maan alle ja ajo pysäköintilaitokseen kulkee korttelin lounaiskulmasta. Ilmarinkatu muutetaan palloilukentän tontista jalankululle ja polkupyöräilylle varatuksi kaduksi, jolla huoltoajo on sallittu. Itsenäisyydenkadun ja Kalevan puistotien kulma muutetaan pysäköintialueesta katu- ja torialueeksi.

Korttelissa on rakennusoikeutta yhteensä 30 000 kerrosneliömetriä. Asuinrakentamista on noin 17 000 kerrosneliömetriä, mikä vastaa tämän hetkisten suunnitelmien mukaan yli 170 uutta asuntoa. Stadionia palvelevia tiloja on n. 6 900 kerrosneliömetriä liike-, toimisto- tai palvelutilaa n. 5400 kerrosneliömetriä ja huoltotilaa n. 400 kerrosneliömetriä.

Asuinrakennukset ovat Salhojankadun ja Kalevan puistotien varrella. Suurimmat sallitut kerrosluvut vaihtelevat Kalevan puistotien puolella kolmen ja 12 kerroksen välillä. Myös Salhojankadun puolella sallitaan 11-kerroksinen torni. Kadunpuoleisille julkisivun osille tulee sijoittaa liike-, toimisto- ja palvelutiloja rakennuksen kaduntasokerrokseen. Leikki- ja oleskelualueet tulevat rakennusten matalien osien katoille.

Tampereen Tammelan stadionin uudistamisen mahdollistava asemakaava on nähtävillä 3.9.–1.10.2015.

Havainnekuva on nähtävissä Ilveksen kotisivuilla. Laajempi juttu on Tamperelaisen verkkosivuilla.

Lisää uutisia