AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 29.8.2015

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Kuopion Palloseuran värikäs Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntaina Lahdessa. Ottelu FC Lahtea vastaan pelataan Kisapuistossa normaaliin aikaan kello 18.30 alkaen.

Lahden viikko on ollut tähän mennessä kaksijakoinen. Viime sunnuntaina se haki IFK Mariehamnin kotiluolasta arvokkaan täyden pistepotin, kun se voitti isäntäjoukkueen Matheus Alvesin ja Pyry Kärkkäisen osumien turvin. Maanantaina julkistettiin hyvää työtä tehneen Toni Korkeakunnaksen jatkavan kauden 2016 loppuun asti ja tiistaina kuultiin huippulupaavan Mikko Kuninkaan tehneen 2+1 mallia olevan jatkosopimuksen.

Keskiviikkona lahtelaisten ilakointi kuitenkin loppui sarjajumbo VPS:n käsittelyssä. Lahti johti vieraspeliä jo 1-0, mutta menetti toisen puoliajan alkupuolella johtoaseman. Xhevdet Gela tuli ulosajetuksi 20 minuuttia ennen päätösvihellystä, jonka jälkeen isännät painoivat väkisin 3-1 johtoon. Se riitti lopulta voittoon asti. Lahdella on onneksi mahdollisuus kuitata tuo tappio nopeasti KuPS:in kustannuksella.

Viime keskiviikkona vieraspelissä VPS:ää vastaan nilkkansa loukannut Henri Toivomäki joutuu näillä näkymin huilaamaan koko loppukauden. Toivomäen nilkan nivelsiteet menivät poikki ja se pitää hänet poissa peleistä vähintään 6-8 viikkoa. Mikäli kuntoutuminen etenee odotettua nopeammin, on osallistuminen kauden viimeisiin peleihin mahdollisuuksien rajoissa.

Kuopiolaiset pelaavat sunnuntaina seitsemännen pelinsä 22 päivän sisään. Joukkueen energiataso on säilynyt koko ajan hyvänä elokuun tiiviin ottelutahdin keskellä.

- Me olemme treenanneet hyvin ja me olemme hyvässä vireessä. Jaksaminen ja tekeminen on harjoituksissa erittäin hyvää. Rasituksen ja levon välinen suhde on onnistuttu jakamaan hyvin ja sunnuntaina me pääsemme valitsemaan täydestä pakasta pitkäaikaispoissaolijat pois lukien, valmentaja Marko Rajamäki iloitsee seuransa sivuilla.

Kotijoukkue FC Lahdelta Henri Toivomäki on todennäköisesti loppukauden sivussa ja rivit ovat muutenkin harvahkot. Poissa miesvahvuudesta ovat ainakin pelikieltoaan kärsivä Xhevdet Gela, pohjerepeämästä kärsivä Petri Pasanen sekä Aleksi Ristola. Markus Joenmäen pelaaminen on epävarmaa. Sairastuvan ovi käy myös toiseen suuntaan, sillä Pekka Lagerblom, Drilon Shala ja Jussi Länsitalo ovat toipuneet vammoistaan ja jälleen pelikuntoisia.

Kuopiolaiset saavat lisää leveyttä sunnuntaiseen kokoonpanonsa. Laitahyökkääjä Miikka Ilon yhden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja hyökkääjä Saku Savolainen alkaa toipua tiiviin ottelutahdin aiheuttamasta rasituksesta. Pelaajakaksikko on näillä näkymin mukana sunnuntaisessa kokoonpanossa.

- Tämän ansiosta me saamme lisää leveyttä pelaajaryhmäämme myös vaihtopenkille ja me pääsemme peluuttamaan pelaajia oikeilla pelipaikoillaan, valmentaja painottaa. Joukkue vetää lauantaina viimeistelyharjoitukset, joiden yhteydessä varmistetaan pelaajiston lopullinen iskukyky sunnuntaita varten.


FC Lahti-KuPS Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 30.8. kello 18.30. Ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia