AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 28.8.2015

Ennakko: FC KTP - FF Jaro

Ennakko: FC KTP - FF Jaro

Kolmen ottelun tappiottomassa putkessa porhaltava FC KTP isännöi lauantaina pisteen edellä sarjataulukossa olevaa FF Jaroa.

Ottelu on putoamistaiston kannalta todella tärkeä. Jaro on 10. sijalla 24 pisteessä. KTP 11. 23 pisteen potilla. Jaro sekä sarjajumbo VPS ovat pelanneet yhden ottelun kotkalaisia vähemmän, joten lauantaina Arto Tolsa Areenalla kaivataan kovasti kotivoittoa.

Molemmat joukkueet ovat vahvistaneet viime aikoina rivejään. KTP värväsi brittihyökkääjä Drew Lewisin ja Jaro Portugalissa syntyneen kapverdeläislaituri David Silvan sekä Moskovan TsSKAn hyökkääjän Alibek Alievin.

KTP:llä on hyvä saldo pietarsaarelaisia vastaan tällä kaudella. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti länsirannikolla ja tuliaisia kotkalaiset ovat saaneet reissuiltaan neljän pisteen verran. Toukokuun lopulla KTP haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa juuri Pietarsaaresta 0-2 voitolla. Kuukautta myöhemmin pisteet jaettiin kiikarilukemiin päättyneessä kamppailussa.

Molemmissa länsirannikon otteluissa KTP:n värejä kantanut, ja ensimmäisessä maalinkin viimeistellyt, Tamas Gruborovics katsoi perjantaiset joukkueen harjoitukset siviilit päällä, mutta on pelikunnossa lauantaina.

- Kaksi vierailua Pietarsaareen eivät tarjonneet pelillisesti kovinkaan paljoa. Ensimmäisessä pelissä kenttä oli karseassa kunnossa, mutta onnistuimme siinä hyvin maalinpaikoissa. Toinen matsi oli ensimmäisen tavoin sellainen taistelupeli, jossa onnistuimme mielestäni taktisesti hyvin. Jaro pelaa tosin hyvin kotikentällään ja sieltä on vaikea hakea pinnoja, Tamas toteaa.

KTP:n kokoonpanosta puuttuu edelleen pitkäaikaispotilas Samuli Kaivonurmi sekä pelikieltoa sovittava Niko Ikävalko. Joukkueella on lisäksi pikku vaivoja. Sasha Anttilaisen ja Juho Lehtosen pelikunto selviää lauantaina, muuten joukkue on iskussa. Lauantaina saatetaan myös nähdä brittihyökkääjä Drew Lewisin debyytti raitapaidassa, sillä nuorukaisen pelilupa-asiat ovat kunnossa.

Jaro matkustaa Kotkaan riveissään kaksi uutta pelaajaa. Aiemmin tällä viikolla kapverdeläispelaaja David Silva teki sopimuksen Jaron kanssa ja tänään päästiin sopimukseen myös Alibek Alievin kanssa. Molempien peliluvat ovat kunnossa, joten ovat valmiita pelaamaan huomisessa ottelussa.

Jarosta puuttuu Jari Sara (sairas), Kevin Larsson (sairas), Johan Brunell (jalkavamma), Ilja Vaganov (revähdys) ja pitkäaikaispotilaat Jonas Emet (polvivamma) ja David Carlsson (pohjevamma). Oskar Sandström ei myöskään ole mukana, koska pelaa lauantaina B-junioreiden riveissä PK-35:a vastaan Helsingissä.


FC KTP-FF Jaro Kotkan Arto Tolsa Areenalla lauantaina 29.8. kello 16.00. Ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia