AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 27.8.2015

RoPS hakee aktiivisesti vahvistusta hyökkäykseen

RoPS hakee aktiivisesti vahvistusta hyökkäykseen

RoPSin juhlat uhkaavat loppua pelaajien loukkaantumisiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan sarjakakkonen Rovaniemen Palloseura on syöksynyt krooniseen hyökkääjäpulaan. Ykköshyökkääjä Aleksandr "Boris" Kokko on loukkaantuneena, kuten myös hänen adjutanttinsa Simo Roiha.

RoPS on yhä tiiukasti kiinni europaikassa, mikä on myös ehdoton tavoite. Puheenjohtaja Risto Niva kuitenkin myöntää, että europaikka on uhattuna, jos joukkue ei hanki uusia pelaajia.

– Tilannetta selvitellään koko ajan, ja meillä on haussa kaksi laadukasta hyökkäyspään pelaajaa. Näin lähellä tavoitetta ei kannata lyödä hanskoja tiskiin, Niva vakuuttaa Lapin Kansassa.

RoPSiin oli jo tulossa kaksi ulkomaalaispelaajaa.

– Asiat oli jo sovittuna, mutta jonnekin ne hävisivät. Usein agentit ja pelaajat kiristävät toisia seuroja sillä, että ovat jo menossa muualle, esimerkiksi meille ja saavat tällä vivuttua haluamansa sopimuksen.

Suomeen ei ole helppoa saada varmasti hyviä pelaajia.

– Kovat kalat hakevat viimeiseen asti pelipaikkaa muualta, vaikka Saksan kakkosbundesliigasta. Jos paikkaa ei irtoa, nousee Suomi ja RoPS vaihtoehdoksi.

Niva kertoo, että myös kotimaisia vaihtoehtoja kartoitetaan, mutta harva Suomessa pelaava kovan luokan hyökkääjä pääsee irti seurastaan kesken kauden.

– Päävalmentaja Juha Malinen hakee koko ajan pelaajia. Pelaajan pitäisi pystyä sopeutumaan nopeasti uuteen joukkueeseen ja sopia meidän pelityyliin. Nyt me emme hae ringinleventäjiä, vaan selkeästi avauskokoonpanon tasoisia pelaajia, puheenjohtaja päättää.

Lisää uutisia