AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 27.8.2015

​Miikka Ilo pelaa itseään KuPS-historiaan

​Miikka Ilo pelaa itseään KuPS-historiaan

"Milo" kuuluu jo kalustoon KuPSissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskikenttäpelaaja Miikka Ilo on saavuttanut arvokkaan ja harvinaislaatuisen merkkipaalun Kuopion Palloseuran riveissä.

Joukkueen tärkeisiin runkopelaajiin lukeutuva Ilo (33) on pelannut KuPS-paidassa yhteensä 202 Veikkausliigaottelua ja uskollinen luottopelaaja voidaan jo nyt nostaa kuopiolaisseuran kulttipelaajien joukkoon monivuotisen KuPS-palveluksensa ansiosta.

Tasalukema 200 tuli täyteen 12.8. Vaasassa. Ilo pitää saavutusta arvokkaana asiana ja tällä ottelumäärällä kiivetään perinteikkään kuopiolaisseuran omissa historiatilastoissakin jo varsin korkealle.

- Itselleni se on tosi iso asia. 200 liigapeliä samassa seurassa on harvinaista nykyaikana, jolloin hypitään paljon seurasta toiseen. 200 on aika iso määrä ja vielä muualla kuin kotikaupungissa, Ilo muistuttaa KuPSin verkkosivuilla.

Hän on viimeistellyt kuopiolaisseuralle yhteensä 31 Veikkausliigamaalia, tällä kaudella maalinteko on onnistunut kahdesti.

Ilo pelaa jo kahdeksatta sarjakauttaan kuopiolaisseuran väreissä. Hän liittyi joukkueeseen sarjakauden 2008 alkuvaiheissa edustettuaan FC Interiä 2005-2007. Miikka ehti pelata Interin riveissä 60 liigaottelua, joten pelattujen liigaotteluiden yhteismäärä on tällä hetkellä 262. Kolmensadan pelatun liigaottelun maaginen raja on lähestymässä hyvää vauhtia. Vuoden 2008 KuPS-joukkueesta on enää pari pelaajaa jäljellä.

- Maalivahti Joonas Pöntinen oli nuori poika silloin. Tero Taipale tuli joukkueeseen kesällä 2008 Vaasasta. Muita pelaajia ei jäljellä enää olekaan, Miikka muistelee.

Kahdeksaan KuPS-kauteen mahtuu paljon niin hyviä kuin huonojakin muistoja.

- On ollut paljon hienoja muistoja, kuten hopea 2010 ja katkeria muistoja, kuten cupin finaalit. Hopeamitali ja se tapa millä me sen saavutimme, se oli tosi hienoa ja tuntui kuin mestaruudelta. Se oli itsellenikin tosi hieno vuosi huipentuen valintaan Veikkausliigan vuoden keskikenttäpelaajaksi, Miikka muistelee.

Veikkausliigakausi 2015 kääntyy jännittävälle loppusuoralleen. Ilon varoitustili täyttyi KTP-ottelussa, joten Miikka ei pelannut keskiviikkoillan vierasottelussa Seinäjoella. Hän pääsee kentälle seuraavan kerran sunnuntaina Lahdessa.

- Meidän sarjakautemme on ollut ailahteleva. Vähän alakanttiin on mennyt ennakko-odotuksiin nähden ja pisteitä meillä pitäisi olla enemmän. Viisi-kuusi viimeistä otteluamme ovat olleet hyvää ja tosi positiivista peliä. Roolitus on nyt saatu kohdilleen ja käytössä olevalle pelaajamateriaalille parhaiten soveltuva pelisysteemi on saatu toimimaan. Meillä on hyvät mahdollisuudet vielä vaikka mihin, sillä panosta ja saavutettavaa riittää loppukauden aikana, Miikka muistuttaa.

Hän toimii seuran läheisten yhteistyökumppanien INTERSPORTIN ja PUMA:n kummipelaajana.


FC Lahti - KuPS sunnuntaina 30.8. kello 18.30 Kisapuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia