AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 19.8.2015

​FC KTP murskasi Interin (FC KTP-FC Inter 4-1)

​FC KTP murskasi Interin (FC KTP-FC Inter 4-1)

Sasha Anttilainen osui kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

Sarjapaikkansa puolesta taisteleva FC KTP otti tärkeän voiton keskiviikkona kaatamalla FC Interin maalein 4-1 (2-1).

FC KTP sai keskiviikkona 19.8. vieraakseen FC Interin Turusta. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin peräti viisi maalia ja KTP otti kauden toistaiseksi runsaslukuisimman voittonsa.

Alku ei kuitenkaan ollut kotijoukkueen kannalta paras mahdollinen. Solomon Duah karkasi vasemmasta laidasta läpi ja keskitti maalin eteen Alban Feratille, jolla oli helppo työ siirtää Inter salamajohtoon. Paikalle saapuneen yli 3000 katsojan helpotukseksi KTP kuittasi takaiskun nopeasti. Kolmen peliminuutin täytyttyä Ilari Äijälä lähetti ristipallon oikealle Sasha Anttilaiselle. Tämä harhautteli itsensä keskustaan vetopaikkaan ja pallo painui Magnus Bahnen käsien kautta verkon perukoille.

KTP sai tästä piristysruiskeen ja haki lisäosumia. Yhdeksännellä minuutilla Ville Oksanen antoi tykin puhua noin 20 metristä, mutta pallo kolahti tolppaan. Vartin kohdalla vihreävalkoiset onnistuivat siirtymään johtoon. Jordi van Gelderen keskitti boksiin, jossa Tamas Gruborovics jatkoi pallon päällään vierelle Anttilaiselle ja Sasha iski ottelun toisen osumansa takakulmaan.

Lisämaaleja ei enää saatu kovatempoiseen ensimmäiseen puoliaikaan ja tauolle lähdettiin kotijohdossa 2-1.

Toinen puoliaika jatkui yhtä vauhdikkaana kuin ensimmäinenkin. 49. minuutilla KTP pelasi todella upean hyökkäyskuvion. Shane McFaul avasi pallon laitaan Anttilaiselle, joka taisteli Joni Ahoa vastaan itsensä vapaaksi ja keskitti boksiin Niko Ikävalkolle. "Nitti" esitti huikean jätön yhdellä kosketuksella kantapäällään taakseen Felipe Aspegrenille, joka tarjoili vielä viereen Gruborovicsille ja tämä siirsi kotijoukkueen jo 3-1-karkumatkalle.

Tunnin kohdalla KTP sai jälleen kovaa painetta Interin maalille. Ensin parissakin hyökkäyksessä Aleksi Tarvonen pääsi haastamaan puolustuksen, mutta Bahne oli laukausten tiellä. Toinen laukaus tuotti kuitenkin kulmapotkun, joita tuli peräkkäin vielä kaksi lisää. Viimeisessä Nosh A Lody pääsi puskemaan kovaa ja Bahne sai jälleen venyä parhaimpaansa.

Ottelu sai lopullisen sinetin 80. minuutilla, kun kotkalaispuolustus katkaisi Interin hyökkäysyrityksen ja Tarvonen pelasi Ikävalkon yksin läpi. Hyökkäystä tukemaan noussut Interin puolustuslinja vaati paitsioliputusta, mutta Ikävalko lähti juoksuun omalta kenttäpuoliskolta ja näin ollen sai viedä suorituksen loppuun asti. Bahne oli maalillaan voimaton, kun Kotkan oma poika vielä harhautti hänetkin ja tälläsi pallon tyhjään maaliin.

Lopussa Inter sai aikaan pientä myllytystä kotijoukkueen maalille, mutta lohtukavennusta ei enää syntynyt, kun Saku-Pekka Sahlgren venyi paraatipelastuksiin. Näin ollen KTP otti todella tärkeän 4-1-voiton ja pääsi samalla maksamaan kalavelkojaan Interille. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Turussa kun päättyi samoilla luvuilla Interin hyväksi ja toisenkin ottelun turkulaiset veivät nimiinsä 3-0-tuloksella.

Lisää uutisia