AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 9.8.2015

Atakayi: "Jaro on minulle kuin perhe"

Atakayi: "Jaro on minulle kuin perhe"

Serge Atkayi on kotiutunut mainiosti Pietarsaareen. (Kuva: Juha Tamminen)

FF Jaron Serge Atkayista tuli keväällä Veikkausliigan historian nuorin maalintekijä, mutta ihan tavallinen tarina ei ole taustallakaan.

Viisi vuotta aikaisemmin Kongossa tapahtui isoja asioita. Kadulla jalkapalloa pelaavat pojat saivat mahdollisuuden päästä Suomeen ja Helsinkiin pelaamaan Helsinki Cup -turnaukseen. Yksi pojista oli silloin 11-vuotias Serge Atakayi.

Siitä asti Atakayi on asunut Suomessa. Ensin Oravaisissa, sitten Pietarsaaressa, jossa hän aloitti pelaamisen Jaron juniorijoukkueessa.

– Me päätimme kavereiden kanssa, että jäämme Suomeen. Täällä on parempi olla ja elää, ja voimme auttaa perhettä, Atakayi sanoi Yle Urheilulle.

Serge Atakayille Jaro on nyt enemmän kuin seura ja joukkue.

– Jaro on minulle perhe. He auttavat minua aina. Olen kiitollinen tälle seuralle ja tulen muistamaan sen aina.

Jaron valmentaja Alexei Eremenko Senior on yksi Atakayin tärkeistä tukipilareista valmentajana ja ihmisenä.

– Hän on minulle tärkeä ihminen. Hän aina auttaa minua. Ei vain jalkapalloon liittyvissä asioissa vaan muissakin asioissa.

Heinäkuussa Jaron harjoituksissa tapahtui isoja asioita. Jaron kannattajat ilmestyivät joukkueen harjoituksiin tuoden mukanaan Atakayille yllätyksen. Kannattajat olivat keränneet hänelle stipendin erityiseen matkaan. Stipendi mahdollistaa äidin ja pojan tapaamisen Kongossa, sitten kun aika on. Atakayi liikuttuu edelleen kun hän puhuu siitä.

– En tiedä miten voisin kiittää heitä siitä lahjasta. Olen niin onnellinen siitä. Haluan tehdä täällä kotikentällä vielä maaliin kiitokseksi kannattajille. En ole tehnyt vielä maalia kotona, ja se olisi hyvä tapa kiittää heitä.

Serge Atakayin uralla tulee varmasti vielä tapahtumaan isoja asioita. Hänellä on unelmia jalkapalloilijana.

– Haluan jalkapallosta ammatin ja haluan pelata ulkomailla. Mutta ei vielä. Nyt haluan pelata Jarossa, eikä minulla ole kiire mihinkään.

Koko haastattelu Ylen verkkosivuilla.


FF Jaro - SJK Pietarsaaren Keskuskentällä sunnuntaina 9.8. kello 16.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia