AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 8.8.2015

​Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

​Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Vaasan Palloseuralla on kova pyrkimys palata voittojen tielle sunnuntaina, kun se kohtaa kotipelissä IFK Mariehamnin.

0-0-tasapelistä huolimatta Vepsun edellisottelu FC KTP:tä vastaan antoi lupauksia erityisesti parantuneesta hyökkäyspelistä. VPS hallitsi kenttätapahtumia Kotkassa suvereenisti, mutta ei saanut huippupaikoista huolimatta palloa maalin saakka.

Päävalmentaja Petri Vuorinen pitää IFK Mariehamnin heikkoutena puolustuspelaamista, johon Vepsun on syytä iskeä.

- Päättäväisyys ja röyhkeys maalintekotilanteissa pitää olla korkeammalla tasolla kuin Kotkassa. Meillä ei ole varaa siirrellä vastuuta.

IFK on kuitenkin ollut erittäin vaikeasti voitettava joukkue tällä kaudella ja etenkin matkoilla Grönvitt on esiintynyt vahvasti. Tappioita vieraspeleistä on vain yksi ja keväällä edellisessä kohtaamisessa IFK vei pisteet saarelle 1-0-voitolla. Vepsu ei päässyt ottelussa Jordan Seabrookin tolppalaukausta lähemmäksi maalia. Sunnuntaina Vepsulla olisi tarkoitus laukoa pallot tolppien sijaan verkon perukoille, jotta sarjajumbo saisi jälleen paljon kaipaamiaan kolmen pisteen voittoja.

- Totta kai on ollut vaikeaa, koska tappioita on tullut. Kaikista kuitenkin näkee, että halutaan pois pohjalta, VPS-laituri Pyry Soiri sanoo.

VPS:n tuoreet hankinnat keskikenttäpelaaja Juho Lähde ja laitapuolustaja Isaiah Schafer saatetaan nähdä sunnuntaina heti tositoimissa.

- Isaiahin peliluvan kanssa saattaa mennä pidempään. Kaikki riippuu siitä.

Lähde on viilettänyt harjoituksissa sekä laidalla että keskellä.

- Juho tuo meidän ryhmäämme energisyyttä ja monipuolisuutta, Vuorinen uskoo.

Puolustaja Timi Lahti palaa sunnuntaina Vepsun kokoonpanoon. Hän huilasi viime ottelun korttitilin täyttymisen takia. Sen sijaan reisivammasta kärsineen Jordan Seabrookin pelaaminen on epävarmaa. Poissa ovat varmuudella Karl-Filip Eriksson, Steven Morrissey, Charles Bantanga, Cliffton Miheso ja Denis Abdulahi.

IFK:n pelaajatilanne on sen sijaan varsin hyvä. Aleksei Kangaskolkka ja Tommy Wirtanen ovat vasta tekemässä paluuta, mutta muuten ryhmä on pelikunnossa. Myös keskiikkona Åländska Mästerskapetin finaalissa toisella puoliajalla kentän jättämään joutunut Bobbie Friberg da Cruz on täydessä iskussa.


VPS - IFK Mariehamn Hietalahdessa sunnuntaina 9.8. kello 16.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Yksittäiset ottelut voit katsoa kokonaisuudessaan IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia