AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 2.8.2015

​Juha Malinen: "Kupla puhkesi tänään"

​Juha Malinen: "Kupla puhkesi tänään"

Juha Malinen suhtautui tappioon pragmaattisesti. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura on edennyt vakuuttavalla tahdilla tämän liigakauden aikana. Vahva lento katkesi tylysti sunnuntai-iltana Kuopiossa, jossa RoPS-joukkue kärsi tämän kauden viidennen liigatappionsa.

Kuopion Palloseuran 3-0-voittolukemat olivat kokonaisuudessaan täysin ansaitut. RoPS-joukkue pelasi kauttaaltaan vaisusti ja puolusti muutamassa erikoistilanteessa jopa katastrofaalisen huonosti.

- KuPS oli erittäin hyvä. KuPS oli levännyt ja energinen ja tahtotila oli kova. Fyysinen preesens oli tosi hyvä ja kentällä oli vahvaa ja nopeaa kaveria. Kolmellatoista pelaajalla me on menty tämä kausi. Tänäänkin oli jotenkin saatu 15 pelaajaa kasaan ja me olemme olleet tosi onnekkaita, kun samat pelaajat ovat pelanneet paljon, RoPS-valmentaja Juha Malinen muistutti.

- Riskinä on että joskus kupla puhkeaa ja tänään se puhkesi. Tietyt kaverit ovat saaneet vähemmän vastuuta tämän kauden aikana ja nyt tuli pelissä selvästi vaikeuksia mm. toppariosastolla. Esimerkiksi Toni Markicin avausmaalissa vartiointi oli meiltä liian pehmyttä, Markicin laukaus oli kyllä aivan loistava. Muutamassa muussakin tilanteessa epäonnistuttiin vartioinnissa. Turpaan tuli, Malinen tunnusti.

Päävalmentaja ei kuitenkaan halunnut lähteä millään lailla synkistelemään, vaikka nyt tulikin ensimmäinen tappio 2,5 kuukauteen.

- Meidän pitää nyt reagoida tähän tilanteeseen oikein. Me tiedetään haasteet. Se on nyt avainasemassa, miten me reagoidaan tähän peliin. Me ollaan oikeasti 40 vuotta ja 20 mestaruutta HJK:ta jäljessä. Mitalit kyllä kelpaisivat ja neljäs sijakin olisi loistojuttu koska sitä kautta pääsee Eurooppaan, Malinen muistutti.

Lisää uutisia