AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 30.7.2015

Sorsa piti ”maailman nopeimman futaajan” kurissa

Sorsa piti ”maailman nopeimman futaajan” kurissa

Kuva: Juha Tamminen

HJK pelasi maalittoman tasapelin Mestarien liigan 3. karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa kazakstanilaista FC Astanaa vastaan. Sonera stadiumille oli saapunut paikalle vajaa 10 000 katsojaa. Helsinkiläisten oikealle puolustajalle Sebastian Sorsalle joukkueen esitys antoi uskoa tulevaan.

- Peli osoitti, että pystymme vahingoittamaan heitä. Saimme joitain hyviä vastahyökkäyksiä. Se on varmaan asetelma siellä vieraissakin. Meidän pitää taas puolustaa hyvin ja iskeä se vierasmaali, Sorsa toteaa.

- Astana on voitettavissa oleva joukkue. Sellainen fiilis tuosta jäi. Nyt oli tasaväkinen kamppailu, mutta uskon että meillä on hyvä mahdollisuus ottaa voitto.

HJK pystyi pitämään kazakstanilaiset poissa tuhannen taalan paikoilta, paria hässäkkää lukuun ottamatta.

- Onnistuimme mielestäni pelitaktiikassa tänään hyvin. Tiesimme, että heidän laitapakkinsa ei juuri nouse, mutta laiturit olivat sitten vaarallisia vastahyökkäyspelaajia. Vältyimme vaarallisilta tilanteilta ja pidimme heidät kurissa.

Sorsa itse pääsi ottamaan mittaa ennakkoon pelätystä tuulennopeasta ghanalaisesta Patrick Twumasista, josta Mika Lehkosuo varoitti.

- Maailman nopein futaaja, niin minulle sanottiin. Olihan se nopea ja vaarallinen. Hänen kanssaan pitää olla tarkkana. Iso kiitos Demballe (Savage), joka auttoi minua tosi paljon.


HJK:n seuraava Veikkausliigaottelu on keskiviikkona 12.8. kello 18.30 pelattava HJK - FC Lahti. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia