vko.30 // 29.7.2015

HJK ja FC Astana maalittomaan tasapeliin

HJK ja Astana jäivät osumitta (Kuva: Juha Tamminen)

HJK pelasi Mestarien liigan 3. karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa Sonera Stadiumilla 0-0-tasapelin kazakstanilaisen FC Astanan kanssa. Kotijoukkue ei saanut muutamista kohtuullisista maalipaikoista huolimatta palloa maaliin asti, ja näin helsinkiläisille jäi vaativa urakka ensi viikolla pelattavaan toiseen osaotteluun.

Ottelun ensimmäinen jakso oli todella tarkkaa ja tunnustelevaa peliä molemmin puolin. HJK sai luotua kaksi kohtuullista maalintekopaikkaa 8. ja 18. minuutilla, mutta Astanan puolustus onnistui blokkaamaan Erfan Zenelin ja Atomu Tanakan maalintekoyritykset. Tämän lisäksi HJK:n muutamat kulmapotkut aiheuttivat kazakstanilaisille päänvaivaa, mutta maaliin asti ei niistäkään palloa saatu. Astanan tilaisuudet rajoittuivat pariin nopeaan vastaiskuun, mutta ne tyrehtyivät liian hätäisiin ja heikkoihin laukaisuyrityksiin. Näin tauolle siirryttiin 0-0-tilanteessa.

Toinen jakso alkoi vierasjoukkueen komennossa, ja se olikin lähellä elintärkeää vierasmaalia 59. minuutilla. HJK:n maalivahti Daniel Örlund oli jo ulkona tilanteesta, mutta puolustaja Gideon Baah onnistui polvellaan estämään palloa menemästä maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin kesken Astanan painostuksen Zeneli vapautti Demba Savagen puolittaiseen läpiajoon, mutta maalivahti Nenad Eric onnistui torjumaan Savagen laukauksen kulmaksi.

Tämän jälkeen peli jälleen tasaantui, ja molemmat joukkueet vaikuttivat keskittyvän vain oman maalin varjeluun. Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista nähtiin kuitenkin HJK:n paras maalipaikka, kun täysin vapaaksi jäänyt Savage pääsi noin viidestä metristä keskeltä maalia puskemaan Tanakan erinomaisesta keskityksestä, mutta pusku epäonnistui ja meni pari metriä takatolpan ohi. Enempää maalipaikkoja ei nähty, ja loppulukemiksi jäi 0-0.

HJK:n kokoonpano:

Örlund; Sorsa, Moren, Heikkinen, Baah (v); Moussi, Schüller; Savage, Atom, Zeneli (v); Havenaar (90. Jallow)