AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 28.7.2015

HJK:n Savage: Viimeistelyn on oltava kunnossa

HJK:n Savage: Viimeistelyn on oltava kunnossa

Kuva: Juha Tamminen

Mestarien liigan kolmas karsintakierros potkaistaan käyntiin HJK:n ja FC Astanan välillä keskiviikkoiltana Sonera Stadiumilla.

Panosta tästä otteluparista ei puutu. Voittaja jatkaa matkaansa Mestarien liigan playoff-kierrokselle ja varmistaa samalla paikkansa itselleen tukun europelejä koko syksyn ajaksi. Voitto Astanasta tarkottaisi nimittäin, että Klubi pelaa vähintään Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Voittamalla myös mahdollisen seuraavan vastustajan Mestarien liigan playoff-kierroksella Klubi toistaisi vuoden 1998 temppunsa ja etenisi jalkapallomaailman suurimman seurajoukkuekilpailun lohkovaiheeseen.

Klubi selvitti tiensä kolmannelle kierrokselle suhteellisen kivuttomasti kaataen latvialaisen Ventspilsin toisella kierroksella yhteismaalein 4-1. Astana puolestaan oli vielä ensimmäisen osan jälkeen tappiolla slovenialaiselle Mariborille, mutta kazakstanilaiset onnistuivat kääntämään pelin itselleen kotiottelussaan ja etenivät HJK:n vastustajaksi yhteismaalein 3-2.

- Meidän on pelattava parhaalla tasollamme ja tehtävä todella paljon töitä voittaaksemme Astanan. Heillä on laadukas joukkue, joka on todella vaarallinen. Erikoistilanteissa he ovat olleet erityisen vaarallisia, joten meidän on puolustettava heitä vastaan tarkasti ilman rikkeitä, miettii HJK:n laitahyökkääjä Demba Savage ottelun alla.

HJK on pelannut suuren määrän otteluita viimeisten kuukausien ajan. Veikkausliigassa joukkue on ehtinyt pelaamaan jo kauden aikana peräti 21 ottelua, kun osa seuroista on pelannut jopa neljä ottelua enemmän. Kun tähän lisätään Suomen cupin ottelut ja Mestarien liigan karsinnat, saa lyhyelläkin matematiikalla laskettu HJK:n pelaajien lepopäivien jääneen kauden aikana vähäisiksi.

- Meillä on totta kai ollut paljon pelejä, mutta näitä pelejä jokainen jaksaa odottaa. Näitä hetkiä varten olemme tehneet koko vuoden kovasti töitä ja kyllä näissä peleissä jokainen jaksaa pelata alusta loppuun täysillä, Savage jatkaa.

Kazakstanilainen Astana on suomalaiselle jalkapallokansalle uusi tuttavuus. Kazakstanin pääkaupungista tuleva varakas seura on perustettu vasta vuonna 2009, mutta on lyhyestä historiastaan huolimatta ehtinyt voittamaan jo useita pokaaleja. Kaksinkertainen Kazakstanin cupin ja super cupin voittaja nappasi viime kauden päätteeksi ensimmäisen maansa mestaruuden ja varmisti sitä kautta paikkansa Mestarien liigan karsintoihin.

Savage kertookin, että vastustaja on kovaa tasoa ja otteluista on tulossa tiukkoja.

- He voittivat toisella kierroksella Mariborin, joka pelasi viime vuonna Mestarien liigassa ja on todella hyvä joukkue. Astanalla on laadukkaita pelaajia jokaisella pelipaikalla ja he ovat myös hyvin fyysinen joukkue. Meidän on onnistuttava koko joukkueen puolustamisessa hyvin ja pidettävä heidät poissa maalintekoalueelta, Savage kertoo.

- Hyökkäyspäässä on tehtävä jokaisesta paikasta maali. Viimeistelyn on noustava uudelle tasolle, sillä näissä otteluissa vastustajat ovat sitä tasoa, että ilmaisia paikkoja ei tule yhtään, gambialaislaituri analysoi.

Ottelu Sonera Stadiumilla alkaa keskiviikkona klo 19.00. HJK TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä klo 18.45 alkaen. Lähetys toimii myös ulkomailla.

Lisää uutisia