AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 27.7.2015

Valakari kehui: "Ilves pelaa isolla sydämellä"

Valakari kehui: "Ilves pelaa isolla sydämellä"

Simo antoi tunnustuksen Ilveksen taistelulle. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK jäi ilman hakemaansa voittoa sunnuntaina Ilveksen vieraana, mutta pistekin maistui lopulta suhteellisen hyvältä.

Sunnuntain ottelu toimii esimerkkinä siitä, maalitonkin ottelu voi olla erittäin viihdyttävä. Sateen liukastama kenttä toi oman mausteensa. SJK:lla oli kenties enemmän maalipaikkoja, mutta parhaat paikat oli silti Ilveksellä.

- Ei tarvitse ihmetellä, miksi Ilves on vaikea muille joukkueille täällä Tammelassa. Ilves pelaa isolla sydämellä ja hyvää futista. Oli tiedossa, että todennäköisesti hallitsemme palloa. Yritettiin rikkoa Ilveksen puolustus. Ekalla puoliajalla oli muutama paikka, oltais voitu tehdä maali. Tiedettiin myös, että jos menetetään pallo, Ilves on vaarallinen iskemään vastaan. Viimeisen kolmanneksen ratkaisut eivät olleet ihan parhaita.

- Ilveksen puolustus liukui, blokkasi ja voitti palloja. Oli viihdyttävä peli yleisölle. Muutkin joukkueet menettävät täällä pisteitä. Ilves on hyvä joukkue, kokemus näkyy. Cedric Gogoua oli pois avauksesta pienen nilkkavamman takia, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuran verkkosivujen mukaan.

85. minuutilla nähtiin tilanne, joka jätti jossiteltavaa. Jussi Kujala taklasi Richard Dormania rankkarialueen rajalla vapaapotkun arvoisesti. Pallo kuitenkin pysyi SJK:lla ja Akseli Pelvaksella olisi ollut erinomainen maalipaikka, mutta peli ehdittiin jo viheltää poikki. Bahrudin Atajic laukoi hyvän vapaapotkun, mutta loistavan ottelun pelannut Mika Hilander torjui.

- Se oli puolesta sekunnista kiinni, että tuomari olisi voinut nähdä sen. Asiat tapahtuvat niin nopeasti. Se oli selvä rike hyvässä paikassa. Varmasti ihan luonnollinen päätös tuomarilta viheltää peli poikki. Harva pystyy katsomaan loppuun, minne pallo menee. Tällä kerralla Pelvas olisi ollut yksinläpi. Tuomarit vetivät hyvin, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Lisää uutisia