vko.29 // 26.7.2015

Ilves ja SJK tasatahdissa (Ilves-SJK 0-0)

Mika Hilander piti nollan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja SJK eivät saaneet toisistaan eroa Tampereen Tammelassa. Ottelu päättyi tasalukemiin 0-0.

Vierasjoukkue SJK hallitsi ottelun ensimmäisiä minuutteja. Ykköspyssy Akseli Pelvakselle pelattiin 9. minuutin kohdilla unelmapaikka, mutta jälleen upean matsin Ilveksen maalilla torjunut Mika Hilander esitti komean reaktiolähitorjunnan.

SJK:n tekemisestä näki koko ajan, että kyseessä on todella laadukas joukkue. Palloa siirreltiin pelaajalta pelaajalle ja joukkue suoritti jatkuvasti pitkiä hyökkäyksiä. Ilveksen joukkuepuolustaminen oli kuitenkin hyvällä tasolla.

Ilves oli äärettömän lähellä siirtyä kotijohtoon 23. minuutilla, kun Jonne Hjelm syötti vasemmalta laidalta keskelle, missä Tomi Petrescu oli kuin varkain läpiajossa. Petrescun sijoitus kuudentoista rajoilta meni kuitenkin harmittavasti oikealta ohi. Pari minuuttia myöhemmin Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukomaan 20 metristä, mutta jälleen pallo viuhui oikealta ohi.

SJK otti Ilveksen vahvan hetken jälkeen pallonhallinnan jälleen itselleen, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei avausjakson lopulla enää nähty. Tauolle kiikarilukemissa.

Ilves tuli tauolta pirteällä ilmeellä ja SJK oli pulassa toisen jakson alkuminuutit. Heti alkuun Emenike keskitti oikealta, mutta Mika Lahtinen ei aivan ehtinyt saada päätään väliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Hjelm pääsi laukomaan boxissa, mutta SJK-puolustus liukui upeasti eteen.

SJK pääsi hiljalleen mukaan peliin ja otti jälleen pallonhallinnan. 67. minuutin kohdilla joukkue sai neljännen kulmapotkunsa, jonka jatkotilanteesta pallo pomppi uhkaavasti maalinedusruuhkaan, mutta lopulta Hilanderin iso syli kahlitsi pallon. Sitten 78. minuutilla SJK hyökkäsi taas. Mehmet Hetemaj keskitti pallon takatolpalle, mutta Pelvas ei aivan yltänyt ohjaamaan palloa.

Ilvekselle avautui vielä yksi iso paikka ratkaista hieno matsi. Pallo ajautui Hjelmille avopaikkaan 83. minuutilla, mutta SJK-molari Mikhel Aksalu torjui näyttävästi viidestä metristä lähteneen laukauksen.

SJK sai puolestaan myös vielä yhden herkullisen mahdollisuuden voittoon pari minuuttia myöhemmin, kun joukkue sai vapaapotkun 18 metristä. Hilander kuitenkin torjui mahtavasti Bahrudin Atajicin laukauksen ja Tammelan yleisö hurrasi!

Maaleja ei ottelussa siis nähty, mutta se ei loistavaa kotiyleisöä haitannut. Loppuvihellyksen jälkeen nähtiin äänekkäät suosionosoitukset Ilveksen pelaajille.