vko.29 // 26.7.2015

FC Lahti haki pisteet Turusta (FC Inter-FC Lahti 0-2)

Matheus Alves osui ensimmäisen puoliajan lopulla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti jatkoi nousuaan Veikkausliigassa voitettuaan FC Interin Turussa 2-0 (1-0). Vieraiden maaleista vastasivat Matheus Alves sekä Aristote Mboma.

Pelin ensimmäisen vaarallisen tilanteen loi kotijoukkue Inter. Pelin 4. minuutilla. Serge N'Gal laukoi upean volleyn, joka Interin harmiksi kumahti maalin ylärimaan. Myös Guy Gnabouyou pääsi laukomaan vartin pelin jälkeen, mutta hänen laukauksen torjui upeasti Henrik Moisander.

Interin maalivahti Magnus Bahne pääsi vastaavasti näyttämään taitojaan torjuessaan Jussi Länsitalon kovan laukauksen vartin kohdalla.

Varsin vauhdikkaan avausvartin jälkeen peli tasoittui, eikä maalipaikoille enää merkittävästi päässyt kumpikaan joukkue.

Ottelun tauolle oltiin menossa tasatilanteessa, mutta toisin kuitenkin kävi. Brassipelaaja Leandro karkasi kuin varkain Interin puolustukselta lähes summittaisen purkupallon seurauksena ja sijoitti pallon tarkasti maalin alakulmaan. Tauolle mentiin siis vierailijoiden yhden maalin johdossa.

Inter lähti hakemaan tasoitusta toisella jaksolla vaihtamalla avausjaksolla loukkaantuneen Eric Matoukoun kentältä hyökkääjä Alban Feratiin.

Tämä ei tuonut parannusta Interin pelaamiseen. Tiukasti puolustaneen FC Lahden pelaajat tekivät Interin hyökkäyspelaamisesta vaikeaa.

Interin urakkaa ei myöskään helpottanut Petros Kanakoudisin toisen varoituksen seurauksena saama punainen kortti 68. minuutilla.

Ottelu ratkesi lopulta 85. minuutilla, kun Aristote Mbola harhautteli itsensä vapaaksi ja sijoitti pallon Bahnen jalkojen kautta maaliin. Maali jäi lopulta pelin viimeiseksi. Näin ollen Inter kärsi kauden ensimmäisen tappion kotikentällään Veritas Stadionilla.