AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 25.7.2015

​HIFK voittoon Pietarsaaressa (FF Jaro-HIFK 0-2)

​HIFK voittoon Pietarsaaressa (FF Jaro-HIFK 0-2)

Esa Terävä oli tehokkaalla pelipäällä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK haki lauantaina tärkeät sarjapisteet Pietarsaaresta kaatamalla FF Jaron lukemin 2-0 (1-0).

Ottelun avausmaali nähtiin jo kolmannella peliminuutilla, kun Esa Terävä iski Joni Korhosen esityöstä HIFK:n johtomaalin. Sinettinsä ottelu sai kymmenen minuuttia ennen loppua kun Terävä tarjoili ja Pekka Sihvola pamautti loppunumerot.

Joukkueet olivat peräkkäin sarjataulukossa vain pisteen erolla ja kummallekin joukkueelle pisteet illan ottelusta olisivat elintärkeät. HIFK on pelannut kotikentällään loistavasti läpi kauden mutta vieraissa on ollut tahmeampaa sillä joukkue on saanut kasaan vain kaksi voittoa toistaiseksi reissupeleistään. Helsinkiläiset olivatkin valmistautuneet huolella Pietarsaaren matkaansa ja siirtyivät jo perjantaina Vaasaan yöksi.

Ja tämä näkyi heti ottelun alussa. HIFK käytti paikkansa jo ensimmäisestä hyökkäyksestään. Eero Peltonen nosti pallon Jaron linjan taakse, Pekka Sihvola ehti palloon ennen Jamar Dixonia ja nosti pelivälineen maalille nousseelle Esa Terävälle jolla oli helppo työ siirtää vierailijat 0-1-johtoon. Tämän jälkeen ottelun kuva muotoutui vielä selkeämmäksi. Jaro piti palloa ja yritti murtaa tiivistä helsinkiläispuolustusta kun taas HIFK iski pallonriistojen jälkeen terävästi vastaan. IFK:lla oli avausjaksolla paikat lisätä johtoaan mutta Youness Rahimin kulmapotkun jälkitilanteesta lähtenyt laukaus meni hiuksenhienosti etutolpalta ohi. Molemmat joukkueet saivat jo avausjaksolla jobinpostia kun ensin Jaron Reginaldo loukkasi takareitensä ja joutui vaihtoon. Hetkeä myöhemmin ex-Jaropelaaja Jani Bäckman lyyhistyi kentän pintaan ja näin molemmat joukkueet joutuivat käyttämään ensimmäiset vaihtonsa jo avausjakson alkupuolella.

Toisella jaksolla Jaro pääsi paremmin peliin mukaan. Tätä ruokki myös aivan jakson alussa tehdyt kaksi vaihtoa kun Sergei Eremenko ja Joona Veteli päästettiin irti. Nuorukaiset toivatkin Jaron peliin lisää vauhtia ja joukkue pääsi rakentelemaan muutaman vaarallisen tilanteen mutta niin Didier Boris Kadio kuin Eremenkokin joutuivat toteamaan Carljohan Erikssonin vireen HIFK-maalilla. Erikssonille tosin meinasi tapahtua pahemman luokan työtapahturma kun Denis pääsi varastamaan häneltä liiallisen hautomisen jälkeen pallon mutta brassin ratkaisu jäi vaisuksi.

Lopulta HIFK sitten iski. Jo aiemmin Joni Korhosella oli loistava paikka viedä helsinkiläiset 0-2-johtoon mutta Jesse Öst torjui Korhosen laukauksen upeasti reaktiotorjunnalla etukulmasta. Myös vaihdosta kentälle tullut Keaton Isaksson joutui toteamaan Östin vireen kulmapotkusta kunnes iski Pekka Sihvola. Ilya Vaganov menetti pallon keskialueella Fredrik Lassasille joka avasi nopeasti laitaan Terävälle. Terävä nousi kuudentoista alueen kulmalle ja keskitti matalana maalille. Eero Peltonen ei aivan palloon päässyt mutta takaa tullut Sihvola viimeisteli pelivälineen tarkasti ohi Östin.

Aivan lopussa Sihvola sai vielä tuhannen taalan paikan laittaa pallon maaliin Jesse Ahosen esityöstä mutta muuten niin kliininen viimeistelijä Sihvola tinttasi pallon parista metristä yli tyhjänä ammottaneen Jaron maalin.

Ottelua oli seuraamassa 3238 katsojaa joka on Jaron yleisöennätys tälle kaudelle. Jaro haluaa kiittää kaikkia ottelua seuraamaan tulleita. Kiitos vielä yli sadalle Stadin Kingille jotka olivat pitkän bussimatkan tehneet Pietarsaareen asiallisesta käytöksestä ja onnittelut 14-vuotisesta taipaleesta.

Lisää uutisia