AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 24.7.2015

Ennakko: HJK-FC KTP

Ennakko: HJK-FC KTP

HJK jatkaa kotiotteluiden härkäviikkoja lauantaina Sonera Stadiumilla, kun Veikkausliigaottelussa vastassa on kotkalainen FC KTP.

Lauantain otteluun lähdetään erittäin mielenkiintoisista asemista, kun jaossa on jälleen kolme tärkeää pistettä. Klubilla on ennen KTP-peliä alla jo neljä voitotonta Veikkausliigaottelua putkeen ja sarjajohtaja hamuaakin lauantaina takaisin voittojen tiellä myös kotimaan kentillä. Edellisessä kahdessa ottelussaan HJK kaatoi Mestarien liigan toisella karsintakierroksella Ventspilsin 1-3 ja 1-0 ja eteni kolmannelle kierrokselle.

Siinä missä Klubi on pienessä otteluruuhkassa, on KTP päässyt heinäkuussa lomailemaan ja palannut harjoituksiin tällä viikolla. Keskellä Meripäivähuumaa Arto Tolsa Areenalla joukkue treenaa hyvässä ilmapiirissä. Kauden mittaan KTP on osoittanut, että pystyy haastamaan tasapäisesti minkä tahansa joukkueen. Vielä vähän lisää terävyyttä kuitenkin tarvitaan, jotta arvokkaita pisteitä lähtee matkaan.

Joukkueiden kauden ensimmäinen ottelu vapun alla päättyi HJK:n kotivoittoon Demba Savagen viime hetken osumalla. Näin kävi myös 12.7. KTP:n edellisessä sarjaottelussa Seinäjoella SJK:n vieraana. Kirveleviä tappioita ei haluta enää lisää ja mikä olisikaan hienompi paikka ryöstää pisteitä kuin Sonera Stadium.

Veikkausliigassa Klubin nihkeät otteet yhdistettynä RoPS:n hyvään vireeseen ovat saaneet kärjen taisteluasetelmat entistäkin tiukemmaksi. HJK johtaa yhä sarjaa, mutta vain maalieron turvin yhden ottelun vähemmän pelanneeseen rovaniemeläisseuraan nähden. Kaksi peliä vähemmän pelannut SJK vaanii puolestaan sarjakolmosena neljä pistettä kärkikaksikon takana.

- Tässä vaiheessa kautta jokainen ottelu on tärkeä ja yhtään peliä ei saa hävitä. Meidän on saatava pelimme hyvälle tasolle myös Veikkausliigassa, sillä ilman menestystä kotimaan sarjassa ei seuraavana vuonna pelata europelejä, HJK:n päävalmentaja Mika "Bana" Lehkosuo painottaa.

Klubin riveistä on lauantain KTP-ottelussa poissa reisivammaansa paranteleva Nikolai Alho ja yhä loukkaantumisen vuoksi sivussa oleva Veli Lampi. Formose Mendy puolestaan palaa kokoonpanoon yli kuukauden mittaisen loukkaantumisensa jälkeen.

KTP pääsee matkaan lähes täydellä miehistöllään. Pelikieltoa sovittelevat Shane McFaul ja Henri Järviniemi sekä Samuli Kaivonurmi on sivussa pitkäaikaispotilaana.

Lue IS:n ennakko täältä.


HJK - FC KTP Sonera Stadiumilla lauantaina 25.7. kello 16.00. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia