AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 4.7.2015

​Ennakko: VPS-FC Inter

​Ennakko: VPS-FC Inter

Vaasan Palloseura pyrkii siirtämään pikavauhtia euro-ottelun tuomat hyvät asiat liigakentälle, kun se kohtaa sunnuntaina Turun FC Interin.

Vaasan Palloseura nappasi liigakauden ensimmäisen voittonsa FC Interiä vastaan 3-0-lukemin vasta sen kauden kymmenennessä pelissä. Kesäkuun alussa käyty kamppailu oli yksi VPS:n kauden parhaista.

Kun siihen päälle lisätään erinomainen euroavaus AIK:ta vastaan, ei ottelusta voi olla muuta tavoitteena kuin voitto, jota VPS kipeästi kaipaa.

Inter on saanut pelinsä kulkemaan viime otteluissa. Joukkue on voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kolme ja pelannut yhden tasan. Päävalmentaja Job Dragtsman mukaan pelaaminen on hyvillä kantimilla tällä hetkellä.

- Pelimme on kulkenut nousujohteisesti viime aikoina. HJK-peli oli kokonaisuutena meiltä varmasti paras tällä kaudella. Tätä pitää pystyä jatkamaan jälleen sunnuntaina, painottaa Dragtsma.

Interin murheenkryyninä ovat tällä kaudella olleet vierasottelut, joista se on onnistunut voittamaan vain yhden. Tätä tilastoa pitää Dragtsman mukaan pyrkiä parantamaan.

- Vieraskentällä emme ole onnistuneet hyvin tämän kauden otteluissa. Mitään yksittäisiä syitä siihen ei ole. Se on kuitenkin kylmä fakta, että myös vieraskentältä pitää pystyä ottamaan voittoja, jos haluamme taistella mitaleista, päättää Dragtsma.

Interin kokoonpanosta puuttuvat Vaasassa varmuudella Jukka Lehtovaara, Oskari Qvick, Kalle Kauppi, Vahid Hambo ja Vincent Onovo. Kun tähän lisätään keskikenttäpelaajan Mika Ojalan lähtö Saksaan, on Interin rinki kaventunut viime kohtaamisesta huomattavasti.

- Ojalan hyvä erikoistilannejalka puuttuu, mutta en usko että se hirveästi vaikuttaa heidän tekemiseen. Interillä on varmasti hyvä virinä päällä HJK-voitosta. Sieltä on tulossa vastaan kova jengi kovalla itseluottamuksella, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen toteaa.

VPS:n loukkaantumistilanne pysyi ennallaan kovasta euro-ottelusta huolimatta. Puolustaja Jerry Voutilainen on lähimpänä paluuta, mutta hänkään ei pelaa vielä Interiä vastaan.

Torstain kovavauhtinen europeli saattaa tosin hieman muuttaa kokoonpanoa, jotta kuorma tasoittuu.

- Joka tapauksessa parhaat pelaa sunnuntaina. Me haluamme voittaa, Vuorinen suitsuttaa.

Lue IS:n otteluennakko täältä.


VPS-FC Inter Hietalahden stadionilla sunnuntaina 5.7. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia