AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2015

AIK Vuorisen ensimmäinen haaste VPS:n peräsimessä

AIK Vuorisen ensimmäinen haaste VPS:n peräsimessä

Petri Vuorinen tietää AIK:n vahvuudet. (Kuva: Juha Tamminen)

Petri Vuorinen aloitti työpestinsä Vaasan Palloseuran päävalmentajana maanantaina.

Vaasalaisluotsi pääsee välittömästi kovaan paikkaan, kun hän kohtaa joukkueensa kanssa Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa pelaavan Tukholman AIK:n.

AIK on tällä hetkellä kuudentena Allsvenskanissa, jossa vietetään kesätaukoa. Vuorinen on varma, että vastustaja on tauosta huolimatta valmiina torstaina, kun joukkueet kohtaavat Raatin stadionilla.

- Siitä tulee meille todella kova haaste. AIK on skandinaavisella mittarilla suurseura ja se tulee varmasti näkymään kentällä, Vuorinen ennakoi Vepsun verkkosivuilla.

- Joukkueen tasosta kertoo paljon se, että sieltä löytyy kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet Euroopan huippujengeissä ja maajoukkueissa.

AIK on pelannut koko kauden pääasiassa 4-4-2-muodostelmalla, puolustaneet tiiviisti ja luottaneet vaarallisten hyökkäyspelaajien tehokkuuteen. Kun VPS-puolustus saa vastaansa Deportivo La Corunaa edustaneen Henok Goitomin, ex-Celticin Mohamed Banguran ja ruotsalaisen huippulupaavan laiturin Nabil Bahouin, täytyy peräpään olla erityisen varpaillaan.

- Meidän joukkuepelin täytyy toimia hyvin, muodon ja tasapainon pitää pysyä kasassa. Isoin haaste on varmasti se, kuinka me onnistumme yksi vastaan yksi -tilanteissa.

VPS ei kuitenkaan lähde peruuttelemaan. Kotiottelussa on tarkoitus tehdä myös tulosta.

- Hyökkäyspelaaminen on iso haaste, mutta meillä on idea torstaihin, meiltä löytyy taitavia pelaajia, jotka pystyvät liikkumaan isolla alueella. Meidän pitää saada liikkeet, ajoitukset ja syötöt kohdilleen, Vuorinen tietää.

Vuorisen mukaan maanantainen hässäkkä valmentajavaihdoksen ympärillä on taantunut ja meininki on ollut harjoituskentällä todella hyvää.

Pitkäaikaispotilaat Charles Bantanga, Steven Morrissey, Cliffton Miheso, Karl-Filip Eriksson, Jerry Voutilainen ja Teemu Honkaniemi ovat varmuudella poissa AIK-ottelusta, mutta nilkkavaivasta kärsinyt Thomas Kula saatetaan nähdä tositoimissa.

- Hän on treenannut kaksi päivää, joten minuuttejakin saattaa jo tulla torstaina.

Lisää uutisia