AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2015

​Valakari: "Europeleihin nauttimaan ja näyttämään"

​Valakari: "Europeleihin nauttimaan ja näyttämään"

Simo Valakari odottaa kokemuksia europeleistä. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK pelaa ensimmäisenä seinäjokisena seurana jalkapalloilun europelejä, kun se kohtaa Eurooppa-liigan 1. kierroksen 1. osassa islantilaisen FH Hafnarfjördurin.

Koska Seinäjoella ei vielä ole UEFA:n mitat täyttävää stadionia, pelaa SJK historiallisen ensimmäisen kotiottelunsa Helsingin Sonera Stadiumilla. SJK - FH ottelu alkaa torstaina 2.7. kello 19.00. Otteluparin toinen osa pelataan Islannissa torstaina 9.7. Otteluparin voittaja yhteistuloksella, etenee kilpailun toiselle kierrokselle, jossa se kohtaa voittajan otteluparista FK Laci (Albania) - Inter Baku (Azerbaidjan).

- Europelit ovat olleet pitkään meidän tavoite ja nyt pääsemme niitä pelaamaan. Näihin peleihin täytyy lähteä nauttimaan ja näyttämään parasta osaamistamme.

- Veikkausliiga on edelleen meidän pääkilpailumme, jossa haluamme joka vuosi pärjätä, että saamme mahdollisuuden pelata näitä otteluita. Eli tämä on palkinto viime vuodesta kun pelasimme hyvin. Mutta siksi me olemme halunneet paljon kansainvälisiä harjoitusotteluita viime vuosina, koska olemme menneet tätä kohti, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuran verkkosivuilla.

Vastustajaan Valakari suhtautuu asianmukaisella kunnioituksella.

- Islannin jalkapallo on isossa buumissa ja menossa kovasti eteenpäin. Tämäkin joukkue on ollut jo monena vuotena europeleissä. Tiedostamme sen ja olemme hyvin valmistautuneet tähän ottelupariin. Siitä tulee tiukka vääntö ja meidän pelaajien pitää olla joka asiassa parhaimmillaan. Silti meillä on täysin realistiset mahdollisuudet jatkoon, Valakari arvelee.

Lisää uutisia