AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2015

VPS irtisanoi Huttusen sopimuksen

VPS irtisanoi Huttusen sopimuksen

"Okan" pesti Vepsussa päättyi. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura on irtisanonut Olli Huttusen päävalmentajan tehtävästä. Huttusen korvaa kakkosvalmentajana toiminut Petri Vuorinen, jonka sopimus on voimassa kauden 2017 loppuun saakka.

Vaasan Palloseuran kausi 2015 on alkanut erittäin nihkeästi. VPS on sarjassa viimeisenä kahdeksalla pisteellä. Heikkojen esitysten takia VPS on päättänyt erottaa päävalmentaja Olli Huttusen tehtävästään.

- Olemme pitkin kevättä käyneet paljon keskusteluja valmennuksen ja pelaajiston kanssa, jotta asiat ja tekeminen paranisivat. Tässä kohtaa, kun kausi alkaa lähestyä puolta väliä, tuntui siltä, että tarvitsimme isomman muutoksen, kertoo VPS Oy:n puheenjohtaja Riku Asukas viime perjantaina syntyneestä päätöksestä VPS:n verkkosivuilla.

Kirvelevä 0-2-kotitappio sarjanousijalle HIFK:lle jäi näillä näkymin Huttusen VPS-taipaleen viimeiseksi.

- Ymmärrän täysin seuran tekemän ratkaisun. Päävalmentaja on vastuussa joukkueen rakentamisesta ja pelaamisesta sekä tuloksesta. Tässä työssä olen tällä kaudella epäonnistunut, Huttunen kommentoi.

Huttunen aloitti VPS:n päävalmentajana syksyllä 2011. Ensimmäisellä kaudellaan hän luotsasi joukkueensa kahdeksanneksi. Kahden seuraavan kauden kolmas ja neljäs sija nostivat VPS:n mukaan europeleihin.

Keväällä 2014 Huttunen solmi kolmevuotisen jatkosopimuksen. Hänellä olisi ollut kuluvan kauden jälkeen sopimusta jäljellä vielä kaksi vuotta VPS:n peräsimessä.

- Olen kiitollinen seuralle saamastani mahdollisuudesta. Toivotan joukkueelle onnea ja menestystä loppukauden kovissa haasteissa. Toivon myös työrauhaa joukkueelle ja valmennukselle, Huttunen sanoo.

- Haluan seuran puolesta kiittää Okaa. Valitettavasti ajauduimme tilanteeseen, jossa eväät alkoivat olla loppu, Asukas päättää.

Lisää uutisia