vko.26 // 29.6.2015

Inter kaatoi HJK:n Onovon johdolla (FC Inter-HJK 3-0)

FC Inter aiheutti HJK:lle kauden toisen tappion. Turkulaiset kukistivat sarjakärjen kotonaan numeroin 3-0 (2-0).

Inter esitti maanantaina parastaan Veritas Stadionilla. Joukkueen jalkoihin jäi viime vuodet suomalaista jalkapallo dominoinut HJK. Inter voitti ottelun yli 4000 katsojan edessä Vincent Onovon kolmella maalilla upeasti 3-0(2-0).

Inter sai peliin salama-alun. Peliä ei ollut pelattu kuin viisi minuuttia ja pallo oli HJK:n maalissa. Guy Gnabouyoun keskityksestä pallon ohjasi maaliin tarkasti tilanteeseen oikea-aikaisesti tullut Vincent Onovo.

Maalin jälkeen ottelussa mentiin tasaisissa merkeissä. Molempien joukkueiden tiiviit puolustukset eivät jättäneet kunnon mahdollisuuksia maalintekopaikkoihin ensimmäsen puolen tunnin aikana.

Pelin 36. minuutilla alkoi jälleen tapahtua. Avausmaalin pohjustanut Gnabouyou laukoi oman kuljetuksen jälkeen kovaa, mutta HJK-vahti Daniel Örlund torjui pallon vaivoin kulmaksi.

Seuranneesta kulmapotkusta Inter onnistui jälleen, kun Vincent Onovo nousi korkeimmalle ja puski pallon maaliin. Onovon illan toisen osuman pohjusti kulman antanut ja samalla jäähyväiset Interille jättänyt Mika Ojala.

Avausjaksolla ei nähty lisämaaleja, joten tauolle mentiin Interin kahden maalin johdossa. Johto oli ansaittu, sillä HJK ei päässyt uhkaamaan Magnus Bahnen maalia montaakaan kertaa. Vähät tilanteet Bahne hoiti tyylillä.

Jos Inter aloitti avausjakson hyvin, niin myös toisella jaksolla kotijoukkue kaatoi kylmää vettä Klubin niskaan heti alussa. Guy Gnabouyou voitti keskityspallon HJK-vahti Örlundilta ja jatkopallon puski maaliin jälleen Onovo. Maali oli siis kolmas nigerialaispelaajalle.

Hattutempun tehneen Onovon ilta sai kuitenkin synkän lopun, kun hän tuli huonosti alas pääpallotilanteesta ja väänsi ilkeän näköisesti polvensa. Toivottavasti mistään vakavasta ei kuitenkaan ole kyse. Lopullisesti loukkaantumisen vakavuus selviää kuitenkin myöhemmin.

Onovon loukkaantumisen jälkeen HJK sai otetta pelistä. Klubi oli lähellä maalia 66. minuutilla, kun Markus Heikkinen pääsi laukomaan kulman jälkitilanteesta. Interin onneksi Eric Matoukou peitti onnella maalia kohti menossa olleen laukauksen.

Toisen jakson loppua kohti mentäessä peli jälleen tasoittui. Peli aaltoili ja kummallakin joukkueella oli hyviä hyökkäyksiä. Interin Solomon Duahilla oli oma paikkansa, mutta Örlund torjui hyvin.

HJK sai luotua muutamia vaarallisia tilanteita Atomu Tanakan toimesta. Inter-puolustus kuitenkin kesti Bahnen johdolla läpi ottelun ja pääsi juhlimaan pitkästä aikaa voittoa helsinkiläisjoukkueesta.