AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.25 // 28.6.2015

RoPS voittoon loppuhetkillä (Jaro-RoPS 0-1)

RoPS voittoon loppuhetkillä (Jaro-RoPS 0-1)

"Boris" nousi jälleen ratkaisijaksi. (Kuva: Juha Tamminen)

FF Jaron ja RoPSin kohtaaminen sunnuntaina Pietarsaaren Keskuskentällä ratkesi vasta loppuminuuteilla vieraiden Aleksandr Kokon rangaituspotkumaaliin.

RoPS sai edun päästyään pelaamaan viimeisen puolituntisen miesylivoimalla Jaron Peter Opiyon toisen varoituksen jälkeen, mutta ottelu näytti jo päättyvän maalittomana, kunnes Kokko iski 11 metristä 88. minuutilla ratkaisun.

Jaro sai kokoonpanoonsa iloisia uutisia ennen peliä. Johan Brunell palasi odotetusti avaukseen kärsittyään pelikieltonsa edellisessä pelissä. Lisäksi Mathias Kullström oli toipunut vammastaan suoraan avaukseen huilattuaan kaksi edellistä ottelua. Jonas Emet ja Denis tekivät kaivatut paluut penkin puolelle.

Ottelun alku oli tasainen. Kentällä käytiin paljon kovia kaksinkamppailuita eikä kumpikaan joukkue päässyt rakentelemaan kovin vaarallisia tilanteita. Muutaman minuutin pelin jälkeen Walter Moore oli päästä karkuun ja Janne Saksela joutui kaatamaan hänet varoituksen arvoisesti. Jose Manuel Rivera laukoi vapaapotkun 20 metristä rangaistusalueen kulmasta metrin verran yli. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Jamar Dixon sai nopean rajaheiton rangaistusalueen rajalle. Dixon löysi syötöllään Riveran rangaistusalueen sisältä ja meksikolainen valitsi seinäsyötön sijaan oman laukauksen, joka meni vajaan metrin ohi.

Tasaisen alun jälkeen fyysinen RoPS otti peliä haltuun. Jaro joutui myös käyttämään ensimmäisen vaihtonsa jo avauspuoliajalla, kun Jari Sara oli pakotettu tulemaan vaihtoon. Hänet korvasi Reginaldo Junior.

RoPS avauspuoliajan aikana useita sivuvapaapotkuja ja rajaheittoja, joista se sai luotua painetta Jaron maalille, mutta Jaro puolusti kuitenkin tilanteet tarkasti. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

RoPS joutui tekemään tauolla vaihdon, kun maalivahti Ricardo sai juuri ennen taukoa pahan iskun päähänsä ja hän joutui aivotärähdyksen seurauksena vaihtoon. Harri Nykänen tuli RoPSin tolppien väliin.

Toinen puoliaika alkoi avausjakson tapaan tasaisena. Kummassakaan päässä ei edelleenkään nähty erityisen vaarallisia tilanteita ja kumpikin joukkue otti kentällä tilan ja ajan pois.

Ottelun käännekohta nähtiin 63. minuutilla ja se oli kuin toisinto maanantaisesta HJK-pelistä. Peter Opiyo sai avauspuoliajalla varoituksen ja toisella puoliajalla hän liukui pahasti myöhässä tilanteeseen keskialueella ja sai toisen varoituksen myötä punaisen kortin. Jarolla oli jälleen edessään puolen tunnin verran puolustustaistelua yhden miehen vajauksella. Miesylivoiman seurauksena RoPS siirsi pelin painopisteen Jaron kenttäpäätyyn, mutta mitään kovin vaarallista Jaron maalilla ei edelleenkään nähty.

Ottelun ainoa maali nähtiin Jaron kannalta ikävän helpolla tavalla. Kotijoukkue näytti jo ottavan pisteen, mutta pari minuuttia ennen loppua helpon näköisessä tilanteessa pallo kimposi Ilya Vaganovin käteen rangaistusalueella ja avustava erotuomari liputti käsivirheen merkiksi. Alexandr Kokko laukoi varmasti jo kauden kymmenennen maalinsa ja RoPS johti 0-1.

Jaro sai lopussa vielä paikan tasoitukseen. Seth Paintsil ohitti puolustajan rangaistusalueen rajalla ja hän antoi matalan syötön maalille. Pallo tuli pelaajien läpi aina Boris Kadiolle, joka laukoi vasurillaan, mutta laukaus osui puolustajaan ja kimposi kulmapotkuksi.

Lisää uutisia